19.10.16

Halloweenin hauskimmat muumiopatukat!


Viime postauksessa vinkkailin aiemmin tekemistäni Halloween-leivonnaisista. Vielä ehtii uusiakin ideoita postata. Halloweenhan on vasta kuun lopulla.

Nämä kaupasta ostamani suklaapatukat saivat uuden päällysteen valkosuklaasta. Tavallinen suklaapatukka muuntui muumiopatukaksi. Hauskaa, helppoa ja herkullista.

Viikonloppuna luvassa lisää teeman mukaista leivontaa. Minä jään nyt nauttimaan kahden päivän syyslomastani.

-Doro-

Muumio –suklaapatukat (10 kpl):

10 Ahaa -suklaapatukkaa
240g valkosuklaata
pieniä valkosuklaahippuja
mustaa elintarvikeväriä

Sulata suklaa vesihauteessa. Ota suklaasta ruokalusikallinen erilleen ja sekoita siihen mustaa pastaväriä sen verran, että vaalea suklaa muuttuu tumman harmaaksi, lähes mustaksi. Tee valkosuklaahippujen keskelle hammastikkua apuna käyttäen pienet mustat pisteet. Laita sivuun jähmettymään.

Nosta suklaapatukka haarukalle ja valele sille sulaa valkosuklaata siten, että patukka peittyy kokonaan. Valuta ylimääräinen pois ja nosta tämän jälkeen patukka leivinpaperin päälle jähmettymään. Toista sama kaikille patukoille.

Mikäli valkosuklaa on todella kuumaa, sulaa suklaapatukan suklaapinta ja jäljestä ei tule siistiä. Ole siis tarkkana valkosuklaan lämpötilan ja valelun kanssa.

Kun valkosuklaa on jähmettynyt suklaapatukoiden pintaan, valuta lusikalla sulaa valkosuklaata muumion pintaan saadaksesi aikaiseksi kuvioinnin. Nosta suklaahiput silmiksi. Anna jähmettyä.

2 kommenttia:

  1. Siis miten yksinkertainen mutta upea idea, todella hauskoja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Ja ihanan helppoja tehdä.

      Poista