1.10.16

Sitruuna-mansikkapavlova!


Puut kellastuvat kovaa vauhtia ja on se vaan uskottava, että nyt se ihan oikea syksy on täällä. Pitkään saimme nauttia lämpöisistä syyspäivistä. Ihan kuin kesä olisi jatkunut pidempään.

No syksy on täällä, mutta vielä pienen hetken muistellaan kesää tämän ihanan Pavlovan kera. Mansikat ja sitruuna ovat täydellinen makupari. Marenki kruunaa tämän ihastuttavan Pavlovakakun.

Tein varsin pienen kakun, josta annospalojen leikkaaminen oli hieman haastavaa. Mikään ei estä sinua tuplaamasta taikka triplaamasta määriä. Näin saat ison ja muhkean kakun.

Aurinkoa!
-Doro-





Sitruuna-mansikkapavlova (15 cm):

marenkipohjat (3 kpl):

2 munan valkuaista
1,25 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
½ tl sitruunamehua tai viinietikkaa

sitruunatahna eli lemoncurd:

1 sitruuna
2 dl tomusokeria
1 muna
40g voita

täyte ja koristelu:

2 dl kuohukermaa
1 dl sitruunatahnaa
n. 250g mansikoita
(pieniä marenkeja)


marenkipohjat:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista kunnes vaahto pysyy vatkaimen vispilässä putoamatta siitä. Lisää loppuun sokeriin maissitärkkelys ja sekoita. Jatka vatkaamista. Lisää sokerimaissitärkkelysseosta vähitellen. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää marenkia. Lisää viinietikka/sitruunamehu ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Levitä marenki pellille leivinpaperin päälle neljäksi halkaisijaltaan 15 cm:n levyksi. Paista 100 asteessa noin 1 h 30 min. tai kunnes marengit ovat kuivuneet pinnasta ja irtoavat leivinpaperista, mutta ovat vielä hieman tahmaisia sisältä. Anna jäähtyä.

sitruunatahna eli lemoncurd:
Raasta pestyn sitruunan keltainen kuoriosa. Halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kaikki ainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Anna tahnan kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita sileäksi ja jätä jäähtymään. Viilennä tahna jääkaapissa.

kakun täyttäminen ja koristelu:
Vaahdota kerma. Lisää sitruunatahna kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi sitruunakerma pursotinpussiin.

Nosta yksi marenkipohjista tarjoilualustalle ja pursota sille täytettä. Halkaise mansikat ja asettele niitä kerman päälle. Nosta seuraava marenkipohja edellisen päälle ja jatka samalla tavalla, kunnes olet kasannut koko kakun.

Koristele kakku mansikoilla ja pienillä marengeilla. Voit myös pursottaa sitruunatahnaa kakun pintaan. Tarjoa kakku pikimmiten, jottei se vety.

4 kommenttia:

  1. Todella kaunis ja herkullisen näköinen kakku! Ps. minuakin hiukan harmittaa, että pitkittynyt kesä on ohi, vaikka syksystäkin voi nauttia, mutta eri tavalla. Kakkustandi on muuten mahtava juuri näille pienille kakuille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos. Juu tuo sun kakkustandi on iiiihana. Tekee jo mieli hankkia samoja myös isompina.

      Poista
  2. Nam! Tosi kaunis.

    VastaaPoista