14.2.17

Vihdoinkin blogissa Red velvet -kakku!


Minulta on muutamaan otteeseen kyselty Red velvet -kakun ohjetta. Jostakin  syystä en ole saanut aikaiseksi leipoa sellaista ennen kuin nyt. Ystävänpäivä sopi täydellisesti julkistaa tämän ihanan, mehevän ja maukkaan kakun ohje kuvineen.Nyt melkein harmittaa, etten ole tehnyt tätä aikaisemmin.

Meillä töissä on tänään ollut aikamoista ystävänpäivähulabaloota. Omille ystävilleni en ole vielä ehtinyt toivotella ystävänpäiviä. Mutta josko joku ystävistäni tätä lukee, niin oikein ihanaa ystävänpäivää, haleja ja puseja!

halihali
-Doro-





Red velvet –kakku (15 cm):

pohja:

4,2 dl vehnäjauhoja
¾ rkl kaakaojauhetta
¾ tl ruokasoodaa
¾ tl suolaa
2 munaa
1 ½ dl piimää
2 dl rypsiöljyä
1 ½ rkl valkoviinietikkaa
1 tl vaniljatahnaa
2 dl sokeria
1 rkl punaista elintarvikeväriä

täyte ja kuorrutus:

200g Philadelphia –tuorejuustoa
250g Mascarpone –tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

koristeeksi värjättyä sokeria / strösseleitä


pohja:
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään munat, piimä, ruokaöljy, valkoviinietikka, vaniljatahna, sokeri ja väriaine. Lisää kosteat aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina kahteen voideltuun ja jauhotettuun 15 cm:n vuokaan. Mikäli omistat vain yhden vuoan, kaada siihen puolet taikinasta ja paista se ensin. Paista toinen puolisko taikinasta, kun ensimmäinen pohja on valmis ja vuoka vapaa. Paista pohjia 175 asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät (tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa). Nosta jäähtymään vuoissaan noin 10 minuutiksi. Kumoa pohjat ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Tasoita kakkupohjien pinnat tasaisiksi. Halkaise kumpainenkin pohja kahteen osaan ja jätä odottamaan täyttöä.

täyte ja kuorrutus sekä kakun kokoaminen:
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään sokerit ja tuorejuustot tasaiseksi massaksi. Lisää kerma ja sekoita se sähkövatkaimella joukkoon. Vatkaa niin, että massa paksuuntuu pursotettavaksi ja levitettäväksi.

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilualustalle ja levitä sille tuorejuustotäytettä. Nosta toinen pohja päälle ja toista sama. Toista edelliset myös loppujen pohjien kanssa. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutteella. Pursota koristeet lopulla kuorrutteella ja ripottele pintaan esim. strösseleitä tai värisokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti