12.4.17

Pääsiäiseksi mangomoussekakkua brownies -pohjalla!


Heips ja terkkuja Lapista. Mieli on levännyt ja kunto kasvanut täällä reippaillessa. Hiihtäminen on vaan niin parasta.

No mutta asiaan...Viime viikolla leivoin pääsiäiseen sopivan mangomoussekakun brownies -pohjalla. Käytin mousseen valmista mangososetta, joten kakku oli aika nopeatekoinen. Hieman ylimääräistä työtä kakku teettää, mikäli haluat jakaa pohjan kahteen osaan, kuten itse tein. Toki voit tehdä vain yhden hieman paksumman pohjan ja kerralla koko moussen. Näin tekemiseen tuhraantuu entistä vähemmän aikaa.

Hyvää pääsiäistä. Minä jatkan vielä hiihtelyä täällä Lapissa. Palataan asiaan.
-Doro-





Mangomoussekakku brownies -pohjalla (18 cm):

Brownies -pohja:

50g tummaa suklaata
85g voita
1 dl sokeria
1 muna
1,35 dl vehnäjauhoa

mangomousse:

2 + 2 dl kuohukermaa
2 + 2 liivatetta
2 + 2 rkl tomusokeria
1,35 + 1,35 dl mangososetta (esim. Bonne)

kiille ja koristelu:

1 dl mangososetta (esim. Bonne)
1 ½ liivatetta
muutama ananaskirsikka


brownies -pohja:
Mittaa voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä. Lisää sulien aineiden joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä, mutta älä anna jähmettyä. Lisää jäähtyneen massan joukkoon muna voimakkaasti käsin samalla vatkaten. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Levitä taikinaa vain sen verran, että saat siitä kypsänä leikattua kaksi halkaisijaltaan n. 15 cm:n ympyrää. Paista pohjaa 180 asteisessa uunissa n. 10-13 min. tai kun pohja on juuri ja juuri kypsä. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi halkaisijaltaan 15 cm olevaa ympyrää.

mangomousse ja kakun kokoaminen:
Aseta toinen leikkaamistasi browniepohjista tarjoilualustalle. Aseta rengasmuotti pohjan ympärille siten, että se on isompi kuin pohja. Aseta öljyllä kevyesti voidellut kakkukalvot rengasmuotin sisäpinnalle.

Valmista mangomoussesta puolet. Laita kaksi liivatetta likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Mittaa sillä välin mangososeesta noin ½ dl ja tomusokerista 2 rkl kattilaan. Kuumenna sose kiehuvaksi. Lisää lionneet liivatteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää 0,85 dl mangososetta vielä kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja jätä odottamaan.

Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt, muttei hyytynyt mangosose ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada mousse pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Kun mousse on lähes hyytynyt, nosta toinen leikkaamistasi browniepohjista moussen päälle. Tee toinen osa mangomoussea juuri samalla tavalla kuin edellisenkin kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin mieluiten yön yli.

kiille ja koristelu:
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Mittaa puolet mangososeen määrästä kattilaan ja kiehauta. Lisää lionneet liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput mangososeesta. Anna jäähtyä, muttei jähmettyä. Kaada jäähtynyt sose hyytyneen kakun pintaan ja levitä tasaisesti. Laita hyytymään jääkaappiin.

Koristele kakku yksinkertaisesti muutamalla ananaskirsikalla.
 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi13.4.17

    Oi miten kaunis, yksinkertainen kakku! Ja kuulostaa herkulliselta tällaisen mangofanin mielestä. Pääsiäiseksi on jo valikoitunut limekakku, mutta tämän ohjeen otan talteen. Pohjan vain muokkaan vehnättömäksi. Kiitos ihanasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä. Tämä tosiaan oli herkullista ja tosi helppo tehdä.

      Poista
  2. Voi kuinka kaunis kakku - Todella upea pääsiäispöydän tarjottava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus yksinkertainen on kaunista. Tämän kakun kohdalla juurikin niin. Kiitos

      Poista