24.5.17

Hurmaavat suklaakuppikakut mustaherukkavoikreemillä!


Viikonlopun Tallinnan reissu on nyt takanapäin. Sää suosi, terassit kutsuivat ja herkullinen ruoka kruunasi reissun. Univelkoja taidan edelleen maksella, mutta eipä se haittaa. Mulla alkaa kesäloma ihan pian.

Ennen reissuani leivoin näitä ihanan meheviä suklaisia kuppikakkuja, jotka kuorrutin pakastekuivatulla mustaherukalla maustetulla sveitsiläisellä voikreemillä. Ihania ja hurmaavia!

Kivaa loppuviikkoa!
-Doro-




Suklaakuppikakut mustaherukkavoikreemillä (n. 18 kpl):

kuppikakut:

1.8 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1.5 tl leivinjauhetta
40g voita huoneenlämpöisenä
1.2 dl maitoa tai kermaa
1 muna
0.5 tl vanilja-aromia

mustaherukalla maustettu sveitsiläinen voikreemikuorrutus:

75g valkuaista (n. 4 munan valkuaiset)
120g sokeria
150g suolatonta voita lähes huoneenlämpöisenä, mutta kuitenkin hieman viileänä
n. 2 rkl (maun mukaan) pakastekuivattua mustaherukkajauhetta


kuppikakut:

Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
Vatkaa muna, kerma/maito ja vanilja-aromi sekaisin omassa kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Sekoita vielä sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Lusikoi taikina pieniin muffinivuokiin, jotka olet asettanut muffinipellille. Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa noin 15 min. Tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

mustaherukalla maustettu sveitsiläinen voikreemikuorrutus:

Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. tai kunnes seos on kokonaan jäähtynyt. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää vielä hieman viileä voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän paksua pursotettavaksi.

Mausta voikreemi mustaherukkajauheella. Lusikoi valmis kreemi pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen pintaan kauniita ruusukkeita. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti