21.9.17

Herkullinen kanttarellipiirakka!


Taas on mennyt liiaksi aikaa leipomispuuhista. Kaiken vapaa-aikani olen käyttänyt ennemmin metsässä käyskentelyyn ja metsän aarteiden keräilyyn. Jopa töissä olen metsästänyt sieniä. Toissapäivänä samoilin duunipaikan lähimetsässä ja ensinnäkin näin kaksi hirveä ja sen jälkeen ison läjän kanttarelleja. Olihan ne sienet siitä kerättävä ja nyt ne loistavat tässä upeassa kattarellipiirakassa.

Piirakan ohjeen otin K-ruoka -sivuilta. Aika paljon kuitenkin muokkasin reseptiä. Vehnäjauhot vaihdoin ravintorikkaampaan ja maukkaampaan spelttiin. Lisäksi ruokakerman sijaan käytin kaurakermaa, joka mielestäni sopii piirakoihin kuin nenä päähän. Purjoa en viitsinyt ostaa, vaan tein piirakan ihan perinteisestä sipulistal. Hyvää oli.

Kivaa viikon jatkoa!
-Doro-




Kanttarellipiirakka (24 cm):

pohja:

3 ½ dl spelttijauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 ¼ dl rypsiöljyä
½ dl vettä

täyte:

n 1 ½ l kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl voita
½ tl suolaa
3 munaa
2 dl kaurakermaa
1 dl emmental juustoraastetta + ½ dl piirakan pinnalle
1 rkl ruohosipulisilppua


pohja:
Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina voilla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Leikkaa piirakan pinnalle hieman sitä suurempi leivinpaperi. Kaada leivinpaperille painoksi esimerkiksi kuivia herneitä, riisiä jne.  Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.

täyte:
Puhdista kanttarellit. Paloittele ne. Paista sieniä paistinpannulla niin, että niistä haihtuu kaikki vesi. Silppua sipuli. Kun vettä on vielä hieman jäljellä, lisää voi, sipulit ja suola. Kuullota, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Nosta sienet esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Sekoita munat, kerma ja juustoraaste tasaiseksi seokseksi. Kaada sienien päälle piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja silputtua ruohosipulia. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piiras on saanut hieman väriä pintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti