Isänpäivä tarjoaa mahtavan syyn leipoa jotakin herkullista
ja suussa sulavaa. Aikaisemmin luomuksistani on päässyt nauttimaan oma isäni.
Tänä vuonna joukkoon liittyy rakas puolisoni, mikä tekee päivästä erityisen
spesiaalin. Jälkikasvukin oli selvästi päivän merkityksen sisäistänyt. Hän
aloitti juhlimisen jo yöllä ja onnitteli isäänsä heti viideltä aamutuimaan.
Tämän päivän leipomukseni valintaan vaikutti puoliskoni kakkumaku.
Herkun tulisi olla joko raikasta tai alkoholilla maustettua joskaan ei
täytekakkua. Ottaen huomioon oman makuni, joka on astetta makiampaan
kallistuva, päädyin alkoholipitoiseen hyydykekakkuun. Marsala-viinillä
maustettu valkosuklaa-mascarponejuustokakku on suussa sulavaa ja ehdottomasti
kokeilemisen arvoista. Reseptin olen saanut ystältäni, tårta på tårtanin
toiselta toimitusjohtajalta. Ystäväni muisteli reseptin olevan alun perin Hans
Välimäen.
Valkosuklaa-mascarponejuustokakku (24cm irtopohjavuoka)
Pohja:
1 pkt kanelikeksejä (Bastonge LU)
Täyte:
1 dl sokeria
1dl vettä
2 keltuaista
100 g valkoista suklaata
4 liivatelehteä
3.5 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
5 rkl marsala –viiniä
Murskaa keksit muruiksi ja
sulata rasva. Sekoita keskenään ja taputtele seos leivinpaperilla pohjustetun
irtopohjavuon pohjalle.
Kiehauta vesi ja sokeri. Anna
jäähtyä hieman. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa
keltuaiset ja lisää vesisokeriseos. Lämmitä seosta vesihauteessa +85 asteiseksi
(voit käyttää mittaria. Itse olen tehnyt näppituntumalla). Vatkaa kerma
vaahdoksi ja sekoita se juuston kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita liivatteet
ja suklaa keltuaissokerivaahtoon, jonka jälkeen lisää seos kermajuustovaahtoon
nopeasti sekoittaen. Lisää lopuksi marsala. Kaada täyte pohjan päälle ja anna
hyytyä. Koristele kakku esim. valkosuklaalastuilla. Kesällä mansikkasiivut
kakun päällä ovat oiva lisä.