11.11.12

Hyvää isänpäivää kera valkosuklaa-mascarponejuustokakun!Isänpäivä tarjoaa mahtavan syyn leipoa jotakin herkullista ja suussa sulavaa. Aikaisemmin luomuksistani on päässyt nauttimaan oma isäni. Tänä vuonna joukkoon liittyy rakas puolisoni, mikä tekee päivästä erityisen spesiaalin. Jälkikasvukin oli selvästi päivän merkityksen sisäistänyt. Hän aloitti juhlimisen jo yöllä ja onnitteli isäänsä heti viideltä aamutuimaan.

Tämän päivän leipomukseni valintaan vaikutti puoliskoni kakkumaku. Herkun tulisi olla joko raikasta tai alkoholilla maustettua joskaan ei täytekakkua. Ottaen huomioon oman makuni, joka on astetta makiampaan kallistuva, päädyin alkoholipitoiseen hyydykekakkuun. Marsala-viinillä maustettu valkosuklaa-mascarponejuustokakku on suussa sulavaa ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Reseptin olen saanut ystältäni, tårta på tårtanin toiselta toimitusjohtajalta. Ystäväni muisteli reseptin olevan alun perin Hans Välimäen.

Hyvää isänpäivää kaikille isille!


Valkosuklaa-mascarponejuustokakku (24cm irtopohjavuoka)


Pohja:

1 pkt kanelikeksejä (Bastonge LU)
90 g voita

Täyte:

1 dl sokeria
1dl vettä
2 keltuaista

100 g valkoista suklaata

4 liivatelehteä
3.5 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
5 rkl marsala –viiniä

Murskaa keksit muruiksi ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja taputtele seos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuon pohjalle.
Kiehauta vesi ja sokeri. Anna jäähtyä hieman. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa keltuaiset ja lisää vesisokeriseos. Lämmitä seosta vesihauteessa +85 asteiseksi (voit käyttää mittaria. Itse olen tehnyt näppituntumalla). Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se juuston kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita liivatteet ja suklaa keltuaissokerivaahtoon, jonka jälkeen lisää seos kermajuustovaahtoon nopeasti sekoittaen. Lisää lopuksi marsala. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä. Koristele kakku esim. valkosuklaalastuilla. Kesällä mansikkasiivut kakun päällä ovat oiva lisä.