15.4.13

Risti-nollaa vadelma-valkosuklaamacaroneilla!


Viime viikko tuli vietettyä hiljaiseloa blogin suhteen. Tarkoitus oli toinen, mutta lomareissu piti kiireisenä ja koneella en ehtinyt edes kääntyä. Mutta nyt olen taas kotona, lapsi nukkuu ja meikällä on omaa, ihanaa bloggailuaikaa. Nyt voi vaikka pelata risti-nollaa...

Macaronit ovat herkullisia, juuri sopivia pikkutarjottavia illanistujaisiin. Näinpä niitä tuli tehtyä kahdella tavalla kaveriporukkani illanviettoon. Vaaleanpunaiset, supersuloiset macaronit täytin valkosuklaa-mascarponekermalla ja vadelmahillolla. Tiramisumacaronit saivat nimensä mukaisesti tiramisutäytteet. Siitä lisää seuraavassa postauksessani. Parhaimmilta macaronit maistuvat samana päivänä tehtyinä. Tällöin kuori pysyy rapeana eivätkä macaronit vety.

Nyt se taitaa olla vihdoin totta: kevät tulee ja lumi sulaa. Toivotaan, että aurinko hellii meitä vielä tällä viikolla!



Vadelma-valkosuklaamacaronit (n. 16 kpl):



1.75 dl mantelijauhetta
2.5 dl tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista
0.5 dl hienoa sokeria
punaista elintarvikeväriä


täyte (vadelmahillo+valkosuklaa-mascarponekerma):


vadelmahillo:
1 dl pakastevadelmia
3 rkl hillosokeria

valkosuklaa-mascarponekerma:

40 g valkosuklaata
0.75 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa


Macaronpohjat:
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan hieno sokeri, kunnes saat kovaa, kiiltävää marenkivaahtoa. Vatkaa joukkoon elintarvikeväri. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään ja siivilöi seos. Lisää kolmannes mantelijauheseoksesta valkuaisvaahtoon kerrallaan ja sekoita nuolijalla seosta ”leikkaamalla” kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Jatka taikinan sekoittamista, kunnes taikina on kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista. Taikina tippuu nuolijasta. Se ei kuitenkaan saa valua norona eikä myöskään olla liian jööttiä.

Pursota pellille leivinpaperin päälle kiekkoja. Kopauttele peltejä pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät ja anna seistä niin kauan kunnes voit varovasti koskea taikinaa ilman, että sormiisi tarttuu taikinaa (n. 20 min). Paista n 15 min. n. 150 asteessa. Paistoaika ja uunin lämpö ovat viitteellisiä. Macaronpohjat ovat valmiita, kun ne lähtevät irti leivinpaperista. Täydellinen macaronpohja on päältä rapea, sisältä tahmea ja siinä on pieni kaulus.


Täyte (hillo + valkosuklaa-mascarponekerma):
Mittaa vadelmahillon vadelmat ja hillosokeri kattilaan.  Keitä n. 10 min. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma. Valuta vielä lämmin valkosuklaa kermaan koko ajan sekoittaen. Lisää notkistettu mascarponejuusto. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.

Kokoa macaronit. Pursota pieni nokare vadelmahilloa puolien macaronpohjien keskelle. Pursota valkosuklaa-mascarponekermaa vadelmahillonokareiden ympärille. Aseta loput macaronpohjat täytteiden päälle.

5 kommenttia:

  1. Mielettömän herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan...macaronit maistuivat myös herkulta, joten ei muuta kuin tekemään:)

      Poista
  2. Tosi hyvin onnistuneita! Tätä reseptiä täytyy lähtee kokeilee :)

    t.Hanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee, jee, kandee kokeilla. Mun mielestä tärkeimmät onnistumisen kulmakivet ovat oikeanlainen taikina ja macaronien seisottaminen kuoren aikaansaamiseksi. Kerro sit miten onnistuit...

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista