19.4.13

Tiramisua macaronien muodossa!Edellisessä postauksessa lupailinkin näiden superhyvien tiramisumacaronien ohjetta. Tässä se nyt tulee.

Täytteessä on loraus Marsala-viiniä. Sitä kannattaa ehdottomasti käyttää, vaikka pullon joutuisikin tätä varten ostamaan. Kannattaa kurkata mascarpone-valkosuklaakakkuni ohjetta. Siinä oiva käyttökohde jäljelle jääneelle Marsalalle.

Aurinkoa!Tiramisumacaronit (n. 16 kpl):


macaronpohjat:

1.75 dl mantelijauhetta
2.5 dl tomusokeria
1 tl pikakahvijauhetta (mitä hienojakoisempaa, sen parempi)
2 isoa munanvalkuaista
0.5 dl hienoa sokeria
(kaakaojauhetta koristeluun)


täyte:

1.2 dl mascarponejuustoa
1-2 rkl marsalaviiniä
2 rkl sokeria


Macaronpohjat:
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan hieno sokeri, kunnes saat kovaa, kiiltävää marenkivaahtoa. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja pikakahvijauhe keskenään ja siivilöi seos. Mikäli kahvimurut eivät meinaa mennä siivilän läpi, auta lusikalla painelemalla. Lisää kolmannes mantelijauheseoksesta valkuaisvaahtoon kerrallaan ja sekoita nuolijalla seosta ”leikkaamalla” kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Jatka taikinan sekoittamista, kunnes taikina on kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista. Taikina tippuu nuolijasta. Se ei kuitenkaan saa valua norona eikä myöskään olla liian jööttiä.

Pursota pellille leivinpaperin päälle kiekkoja. Siivilöi kaakaojauhetta halutessasi macaronpohjien päälle. Kopauttele peltejä pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät ja anna seistä niin kauan kunnes voit varovasti koskea taikinaa ilman, että sormiisi tarttuu taikinaa (n. 20 min). Paista n 15 min. n. 150 asteessa. Paistoaika ja uunin lämpö ovat viitteellisiä. Macaronpohjat ovat valmiita, kun ne lähtevät irti leivinpaperista. Täydellinen macaronpohja on päältä rapea, sisältä tahmea ja siinä on pieni kaulus.

täyte:

Sekoita mascarponejuusto, marsalaviini ja sokeri notkeaksi seokseksi. Pursota puolien macaronpohjien päälle täytettä ja nosta toiset puolet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti