10.11.13

Mansikkakakkua mansikoilla ja mascarponekermalla = Isänpäivä ja Doron ekat synttärit!




Blogielämää oli eilen tasan vuosi takana. Onpas hujahtanut vuosi vauhdilla. Vieläkin muistan ekan postaukseni ja sen miten älyttömän vaikeaa sen maailmaan saattaminen oli. Tietokonekieli ei meinannut aueta sitten millään. Huvittaa, että blogisynttäreilläni painiskelin jälleen tietokoneen kanssa hikikarpalot otsalta valuen. Käytin nimittäin eilisen koko päivän yrittäen saada tummataustaiset suklaakakkukuvani siirrettyä blogiin ilman, että niiden värit olisivat muuttuneet. Toistaiseksi ratkon edelleen samaa ongelmaa.

Blogisynttäreiden piti olla suklaan ja karamellin juhlaa. Hieman latistuivat tunnelmat. Isänpäiväkakkuakaan en ehtinyt tekemään. No korjasin asian nousemalla tänään tooooosiiii aikaisin leipomispuuhiin. Omalle isälleni tein hänen herkkuaan eli mansikkakakkua. Tällä kertaa mansikat maustavat sekä kakkupohjaa että täytettä. Koska syöjiä on vähän, tein hyvin pienen, halkaisijaltaan vain 12 cm:n kakun.

Kakun pohjana on todella helppotekoinen, täyteläinen, omatekemällä mansikkahillolla maustettu kakkupohja. Tämä pohja syntyy ilman vispilöitä ja sähkövatkaimia. Kakun välissä on kokonaisia mansikoita ja sitruunalla maustettua mascarponekermaa.

Niin ja suurkiitos kaikille lukijoilleni. Ilman teitä, voisi homma olla ehkä hieman epämotivoivaa.
Toista blogivuotta odotellen ja uusia herkkuja ideoiden, toivottelen teille hyvää isänpäivää!
-Doro-

ps. Ja mikäli arvelet tietäväsi mikä bloggeria vaivaa kuvien värejä vääristäessään, niin olisin kiitollinen jos jakaisit tietosi kanssani.




Mansikkakakku mansikoilla ja mascarponekermalla (halkaisijaltaan 12 cm:n kakku):

(Mikäli haluat isomman kakun, tuplaa määrät ja tee pohjat halkaisijaltaan 20 cm:n vuokiin)

 

mansikkakakkupohja (2x12 cm:n vuoka):

2.1 dl vehnäjauhoja
1.75 dl sokeria
0.25 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
0.75 dl perunajauhoja
65 g voita (pehmeää, muttei sulaa)
1 dl oma tekemää mansikkahilloa (kt. ohje alla)
0.5 tl vanilja-aromia (myös vaniljasokeri käy)
1 tosi iso muna tai 2 pientä munaa

mansikkahillo:

200 g mansikoita
2 rkl sokeria
loraus vettä

 

mascarponekerma:

2 dl vispikermaa
1prk mascarponejuustoa (250g)
loraus sitruunamehua
sokeria maun mukaan

 

kakun väliin ja koristeeksi:

n. 150 g mansikoita
punaista elintarvikeväriä
punaisia sokerikiteitä
gerbera


mansikkakakku:
Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa.. Lisää hyvin pehmeä voi (ei sula), mansikkahillo ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. Lisää muna tai munat yksi kerrallaan sekoittamalla taikinaa voimakkaasti munan lisäysten välissä. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Kaikki vaiheet voi tehdä ilman koneita. Itse käytin sekoittamiseen isoa puuhaarukkaa.

Kaada taikina kahteen kunnostettuun vuokaan (12cm). Paista 180 asteessa noin 30 min. tai kunnes kakut ovat kypsiä tikulla kokeiltaessa. Kakku on kypsä kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä.
mansikkahillo:
Mittaa hillon ainekset kattilaan. Keitä noin 5 min tai kunnes hillo on paksumpaa. Riko mansikoita haarukalla tasaisemman soseen aikaansaamiseksi. Jäähdytä.

mascarponekerma
Vaahdota mascarponejuusto ja kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja sitruunalla. Värjää halutessasi karamellivärillä punaiseksi.

Kakun kokoaminen ja koristelu:
Halkaise kakkupohjat. Levitä ensimmäiselle pohjalle mascarponekermaa noin sentin paksuudelta. Asettele päälle mansikoita. Nosta toinen kakkupohja päälle ja toista sama käsittely. Toimi kuten edellä myös seuraavien pohjien kanssa.

Levitä loppu mascarponekerma kakun päälle ja reunoille palettiveistä apuna käyttäen. Ripottele pintaan sokerikiteitä. Aseta päälle tuorekelmulla vuorattu gerbera-kukka.

4 kommenttia:

  1. Onnea 1 v. Dorolle!

    VastaaPoista
  2. Mahtuuko tuolla samalla ohjeella tekeen kokonaiseen kakku alustaan tuon? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatkohan kokonaisella kakkualustalla 24cm:n vuokaa? Mikäli joo,niin voit tehdä ohjeen tuplana,jolloin kakusta tulee matalampi. Melkeinpä triplaisin määrät,jotta kakku olisi korkea ja komea. Ole kuitenkin tarkkana kakun kypsennyksen kanssa,jotta kakku varmasti kypsyy. Isompi kakku ottaa pidemmän paistoajan.
      Toivottavasti onnistut:)

      Poista