15.2.14

Pain au chocolat!


Kuulutko niihin, joilla jää Joulusta pakastimeen lojumaan läjä voitaikinaa. Minä löydän lähes jokaisen vuoden vaihteen jälkeen unohtuneita ja avattuja voitaikinapaketteja pakastimen pohjalta (myönnän, ostan voitaikinan valmiina). Jotakin herkkua taikinoista olisi tehtävä. Tällä kertaa päädyin tekemään ranskalaisia pain au chocolateja. Hienosta nimestään huolimatta, nämä valmistuvat käden käänteessä. Itse laitoin sisälle niinkin yksinkertaisen, mutta herkullisen täytteen kuin suklaa. Täytevariaatiot ovat kuitenkin rajattomat. Seuraavalla kerralla meinaan kokeilla valkosuklaata ja vadelmaa sekä omenakompottia.

-Doro-



Pain au chocolat (12kpl):


6 voitaikinalevyä
n. 150g taloussuklaata

Kauli sulaneet voitaikinalevyt pituudeltaan kaksinkertaisiksi. Leikkaa pitkät suikaleet puoliksi. Aseta noin 10-15g suklaata suorakaiteen toiseen päähän jättäen kuitenkin kumpaiseenkin reunaan noin senttimetrin verran tilaa. Rullaa voitaikina aloittaen suklaapäädystä. Nosta pellille. Jätä saumapuoli alaspäin. Voitele rullat munalla. Leikkaa muutama viilto kunkin taskun päälle terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa noin 15 min tai kunnes kääröt ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti