8.2.14

Suklaa-hasselpähkinä -kuppikakut!



Ystävänpäivä on tulossa ja mikä olisikaan parempi tapa muistaa ystävää kuin antaa hänelle suklaisen täyteläinen ja mehevä suklaa-hasselpähkinä -kuppikakku kermakruunulla. Nämä kuppikakut ovat todellakin mielettömän kosteita ja meheviä. Vielä kaksi päivää leipomisesta, ne maistuivat taivaallisille. Reseptin olen napannut (ja sitä hieman tuunannut) kuuluisan Lontoolaisen The hummingbird –leipomon kirjasta, joten makutakuu on taattu.

Hyvää ja maukasta ystävänpäivää!
-Doro-




suklaakuppikakut (n. 10 kpl):

kuppikakut:

1.8 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1.5 dl sokeria
1.5 tl leivinjauhetta
40g voita huoneenlämpöisenä
1.2 dl kermaa
1 muna
0.5 tl vanilja-aromia
1 dl suklaahippuja tai suklaarouhetta
1 dl paahdettuna hasselpähkinöitä karkeaksi rouhittuna

kuorrutus ja koristelu:

2 dl vispikermaa
n. 1tl vaniljasokeria
nonparelleja ym.


kuppikakut:
Paahda hasselpähkinöitä pannussa siten, että niiden kuoret hieman tummuvat. Siirrä pähkinä keittiöpyyhkeen sisään ja hiero niitä pyyhkeen sisällä, jotta saat kuoret irtoamaan. Rouhi kuoritut pähkinät karkeaksi rouheeksi (pelkkä pähkinöiden puolittaminenkin riittää).

Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
Vatkaa muna, kerma ja vanilja-aromi sekaisin omassa kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Lisää lopuksi suklaahiput sekä paahdetut ja rouhitut hasselpähkinät. Sekoita vielä sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Lusikoi taikina paperi- tai kartonkivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Mikäli käytät paperivuoksi, käytä niiden tukena muffinipeltiä. Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa noin 20 min. Tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

kuorrutus ja koristelu:
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Laita vaahdotettu kerma tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kuppikakut. Koristele nonparellein ym.

6 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä kuppikakkuja! Mistä olet löytänyt kartonkivuoat?

    http://anninuunissa.blogspot.fi/search/label/Kuppikakut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoat ostin ennen joulua Tiger-kaupasta Helsingistä. Olivat huomattavasti halvempia kuin vastaavat,joita löytyy leivontakaupoista. Tiger on vastikään rantautunut suomeen ja liikkeitä on ainakin Helsingissä useita.
      :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä! En tiennyt, että myyvät myös leivonta-tarvikkeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu myyvätpä hyvinkin,mutta aika pienimuotoisesti. Toivottavasti paperivuokia vielä löytyy,jotta pääset leipomaan.

      Poista
  3. HEIPPA! Kokeilin tänään kuppikakkusia tällä ohjeella ..paitsi että kerman vaihdoin pariin teelusikalliseen maitorahkaa ja desiin maitoa. Tuli niin täyteläisiä. Kiitos hyvästä ohjeesta, nyt ei ole enäään ongelmana että mitä seuraavin juhliin leivotaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos. nämä todella ovat supermeheviä,mutta samaan aikaan kuohkeita kuppikakkuja. ja hyvä idea tuo kerman vaihto maitorahkaan ja maitoon.

      Poista