20.2.14

Sitruunakakku sitruunasiirapilla!



Olen aikaisemminkin todennut, etteivät kuivakakut ole minun juttuni. Ei sillä, ettenkö niitä söisi paremman puutteessa. Mikäli kuitenkin saan valita, jätän kuivakakut toisten leivottavaksi. Poikkeuksen kuivakakkuihin kuitenkin tekevät erityisen kosteat ja mehevät ”kuiva”kakut. Harvoin vastaani tulee mielenkiintoisia reseptejä, mutta mikäli sellaisen bongaan, olen oitis valmis kokeilemaan.

Tämän sitruunakakun ohjeen löysin The hummingbird bakeryn leivontakirjasta. Yksinkertaisen sitruunakakun juju piilee päälle kaadettavassa sitruunasiirapissa, joka mukavasti mehevöittää muuten ehkä hieman tylsää kakkua. Kupillinen vihreää teetä ja pala kakkua, arjen ylellisyyttä!

Mukavaa viikonloppua!
-Doro-
ps. Käykäähän kurkkaamassa myös ihanan mehevän ja kostean appelsiini-jogurttikakun ohje.




Sitruunakakku sitruunasiirapilla (10cm x 25cm leipävuoka):


sitruunakakku:

3 dl sokeria
3 munaa
2 sitruunan raastettu kuori
5.4 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
2.5 dl täysmaitoa tai kermaa tai niiden sekoitusta
0.5 tl vanilja-aromia
200g voita

sitruunasiirappi:

1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
0.75 dl sokeria
1dl vettä


sitruunakakku:
Sulata voi ja jätä jäähtymään.

Mittaa sokeri, munat, sitruunan kuoriraasteet ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne sekaisin. Lisää munavaahtoon kolmasosa jauhoseoksesta ja vatkaa sen verran, että aineet sekoittuvat. Vatkaa sitten joukkoon kolmannes maidosta tai kermasta. Toista kaksi kertaa niin, että kaikki on lisätty. Vatkaa seosta vielä hetki, jotta taikina kuohkeutuu.

Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja vatkaa sekaisin.

Kaada taikina kunnostettuun (voideltu ja jauhotettu) suorakaiteen muotoiseen vuokaan (10x25). Paista 175 asteessa noin 1h ja 15 min. tai kunnes kakku on kypsä tikulla kokeiltaessa.

sitruunasiirappi:
Sillä aikaa kun kakku on uunissa, tee sitruunasiirappi.
Mittaa siirapin aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta, kunnes nesteen määrä on vähentynyt noin puolella tai se muistuttaa siirappia.

Pistele kypsän kakun pintaan reikiä esim. grillitikulla. Kaada sitruunasiirappia kakun päälle ja odottele sen imeytymistä reikiin. Kaada loputkin siirapit päälle. Anna vetäytyä hetki. Nosta kakku vuoastaan ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti