26.10.14

Sitruuna-unikonsiemen -kuppikakut!



Minulla on ollut kaapissa pussillinen unikonsiemeniä jo tovin ja nyt päätin käyttää ne leivonnassa. Varsinaisesti makua nämä minisiemenet eivät juurikaan anna, mutta suutuntumassa ne ovat lyömättömiä. Siemenet rouskuvat ihanasti suussa. Kenties siementen paahtaminen olisi saattanut tuoda niiden makua enemmän esiin. Sen kokeileminen jää seuraavaan kertaan.

Sitruuna maustaa kuppikakkutaikinaa ja päällisenä on sitruunalla maustettua tuorejuustoa, jossa on hitunen turkkilaista jogurttia. Nämä ovat ihanan raikkaita herkkuja.

Ensi viikolla tulee blogiini jotakin ihan uutta ja paljastavaa….Olkaahan kuulolla!

-Doro-




 

Sitruuna-unikonsiemen –kuppikakut (n. 15 kpl):

kuppikakakut:

175g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 sitruunan kuoriraaste
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl unikonsiemeniä
4rkl turkkilaista jogurttia

kuorrutus:

200g Philadelphia –juustoa
3 rkl tomusokeria tai maun mukaan
4 tl sitruunamehua
2 rkl turkkilaista jogurttia

koristelu:

unikonsiemeniä
n. 1:n sitruunan kuoriraaste


kuppikakut:
Vaahdota voi kuohkeaksi. Lisää sokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes seos on hyvin vaaleaa. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti vatkaten. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos unikonsiementen ja turkkilaisen jogurtin kanssa taikinaan varovasti sekoittaen.  Annostele taikina paperisiin kuppikakkuvuokiin, jotka olet asettanut kuppikakkupellille. Paista kakkuja 175 asteessa noin 18 min. tai kunnes kakut ovat kauniin ruskeita ja tikulla kokeiltaessa kypsiä. Anna jäähtyä.

kuorrutus ja koristelu:
Sekoita Philadelphia –juusto notkeaksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutusta kakkujen päälle esim. pienellä palettiveitsellä ja koristele halutessasi unikonsiemenillä ja sitruunan kuoriraasteella.


5 kommenttia:

  1. Nam nam :) kerrassaan ihania ja syötävän hyviä kuvia!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi13.11.14

    Munien määrä on ohjeessa piilotettu hyvin. Montako 2 vai 3?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. iiiik, apua...Sen siitä saa kun kirjoittelee näitä reseptejä yön pimeinä tunteina. Nyt on munien määrä lisätty reseptiin. Eli 3 munaa. Kiitos kun huomautit asiasta:)

      Poista
    2. Anonyymi16.11.14

      Kiitos. Hyviä niistä tuli, tosin ei ihan kauniiden kuvien näköisiä...

      Poista