23.6.15

Kikherneiden säilöntäliemestä marenkia!


Muutamaan otteeseen vastaani on tullut reseptejä vegaanimarengeista. Kuulostaa pahalta ja kun vielä tietää mistä ne tehdään, kikherneiden säilöntäliemestä, ei vesi tosiaankaan herahda kielelle. Päätin kuitenkin kokeilla ennakkoluulottomasti näitä "herkkuja". USKOMATONTA, MUTTA NÄMÄ TOIMIVAT JA OVAT TÄYSIN NORMIMARENKIEN VEROISIA!

Nykyään voit siis vallan hyvin säästää ennen viemäriin heittämäsi säilöntäliemen ja tehdä niistä jotakin, joka varmasti puhuttaa ja on samalla todella hyvää. Seuraavaksi  meinaan kokeilla, josko sama vaahto toimisi kuppikakuissa. Palaan tulevissa postauksissani aiheeseen ja kerron miten kävi.

Tulisipa se kesä jo!
-Doro-
Kikhernemarenki (n. 15 kpl):

1 dl kikherneiden säilöntälientä
2 dl sokeria
(0.5 tl viinikiveä)
halutessasi karamelliväriä
koristeluun sulatettua suklaata ja strösseleitä


Vaahdota monitoimikoneessa kikherneiden säilöntälientä ja viinikiveä (ei pakollinen, mutta viinikivi lisää vaahdon pysyvyyttä) niin kauan kunnes se sakenee ja muuttuu vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se pysyy kulhossa sen ollessa ylösalaisin. Jatka vatkaamista edelleen ja ala lisätä sokeria vähän kerrallaan. Jatka vatkaamista vielä sokerin lisäyksen jälkeenkin suurimmalla teholla ainakin 10 min. Vaahto on valmista sen ollessa vitivalkoista, kovaa ja kuohkeaa. Vaahtoon jää huippuja.

Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle marenkeja. Paista 110 asteisessa uunissa n. 2 tuntia tai kunnes marengit irtoavat alustastaan, ovat pinnalta kovia, mutta sisältä vielä aavistuksen tahmeita. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja pudota lusikalla suklaata marenkien päälle. Ripottele strösseleitä vielä märän suklaan pintaan. Marengit ovat parhaimmillaan samana päivänä. Ne keräävät itseensä tavallista marenkia enemmän kosteutta, joten niitä ei kannata päivätolkulla säilyttää.

2 kommenttia:

 1. Ah, miten kauniita!! Näitä on todellakin kokeiltava! Sulla on muutenkin ihana blogi :)
  Jos vain ehdit käy kurkkaamassa mun aloittelevaa blogia www.sokerisuu.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista:) Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä herkkuja. Itsekään en uskonut ennen kuin kokeilin. Täytyypä käydä vastavierailulla blogissasi.

   Poista