2.7.15

Niin herkullisia, mutta myös...


terveellisiä! Näiden muffinien ohje on lojunut keittiön laatikossani jo jonkin tovin. Leikkasin reseptin aikanaan jostakin naistenlehdestä ja siitä asti minun on pitänyt kokeilla reseptiä. Alun perin resepti on kuuluistan Baby Cakes Bakeryn, joka sijaitsee New Yorkissa. Viime viikolla vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa tarkoitusperäni ja ennakkoluuloistani huolimatta näistähän tuli todella herkullisia.

Nämä banaanimuffinit soveltuvat vegaaneille, keliaakikoille, muna-allergisille sekä valkoisen sokerin välttäjille. Minun makuniin muffareissa maistui ehkä hieman liiaksi banaani. Vähensinkin alkuperäisestä reseptistä yhden banskun. Lisäsin reseptiin myös hieman pähkinöitä, jotta muffareissa olisi jotakin suutuntumaa.

Helppoutensa vuoksi näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla myös silloin kuin pitää taukoa syntisistä herkuista!

-Doro-


Banaanimuffinit (sokeriton, munaton ja halutessasi myös gluteiiniton, n. 18 kpl):


4 ¾ dl hienoja spelttijauhoja tai gluteiinitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
(1 tl xantaanikumia)
½  tl suolaa
1 tl jauhettua kanelia
1 ¼ dl kookosöljyä
1 ½ dl agavesiirappia
1 ½ dl mantelimaitoa (voi korvata myös esim. kaurajuomalla)
1 tl vaniljajauhetta
5 kypsää banaania (normaalikokoisia)
n. 2 dl pähkinöitä karkeaksi rouhittuna (voit käyttää esim. saksanpähkinöitä tai cashew-pähkinöitä)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy juoksevaksi ja lisää se yhdessä agavesiirapin sekä mantelimaidon kanssa kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan. Lisää myös pähkinärouhe. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikinaa muffinivuokiin (2/3), jotka olet asettanut muffinipellille. Paista muffineja 175 asteessa uunin keskitasossa n. 20-25 min. tai kunnes muffinit ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti