29.10.15

Karmivaa Halloweenia!


Halloween on lauantaina ja senhän kunniaksi oli kehiteltävä jokin karmiva herkku. No oma pää löi tyhjää, joten hain ideoita Pinterestistä. Hauskat ja aika ällöt tekarit drakulan hampaineen osuivat silmiini. No niitähän täytyi testata ja lopputulos on varsin hauska.

Karmivaa viikonloppua:)
-Doro-


Halloween-pikkuleivät (n. 15 kpl):

110 g pehmeää voita
1.25 dl sokeria
1.25 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
2 dl kaurahiutaleita

lisäksi: n. 200g valkoista suklaata, punaista tomuväriä, pieniä vaahtokarkkeja, kuorittuja manteleita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen. Vältä liikaa vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Pyörittele taikinasta palleroita ja laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa palleroiden väliin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 14 min. tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Varo paistamasta liikaa. Tällöin pikkuleivistä tulee kauttaaltaan kuivia. Onnistunein paistotulos on, kun pikkuleivät ovat päältä rapeita ja sisältä hieman pehmeitä.

Puolita pikkuleivät kun ne ovat vielä hieman lämpimiä. Anna jäähtyä. Sulata valkosuklaa ja sekoita siihen tomuväri. Levitä värjättyä suklaata yhden pikkuleivän kummallekin tasaiselle puolelle ohuehko kerros. Asettele vaahtokarkit hampaiksi ja paina toinen pikkuleipä päälle. Viimeistele hammaskalusto pilkotuilla manteleilla.

4 kommenttia:

  1. hauskat nuo kulmahampaat! itse jaoin samalla idealla tehtyjen keksileivosten reseptin viime sunnuntaina, ja nää on kyllä yllättävän kivoja!

    http://itscookiedoughthough.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkaamassa blogisi ja sullakin oli huiput hampaat. Helppo ja hauska idea.

      Poista
  2. Aivan superhienot ja hauskat!

    VastaaPoista