6.12.15

Valkosuklaa-marjapikkuleivät!


Pistin kynttilät palamaan ja istahdin koneen äärelle. Nyt on juurikin sopiva hetki jakaa herkullisten pikkuleipien ohje. Valkosuklaa-marjapikkuleipieni pohjaohje on sama, jota olen käyttänyt myös monissa muissa blogini pikkuleivissä. Hyvää ei kannata vaihtaa.

Marjapalat olivat hyvä löyty kaupasta ja ne kyllä tosiaan toimivat erinomaisesti näissä pikkuleivissä. Valkosuklaata ei voi melkein kukaan vastustaa ja happamien marjojen kanssa se toimii loistavasti.

Nyt lasillinen valkoviiniä ja kohtahan ne linnan juhlatkin alkavat.
Hyvää itsenäisyyspäivää!
-Doro-



Valkosuklaa-marjapikkuleivät (n. 25kpl):

110g voita
2 dl sokeria
1tl vanilja-aromia /vaniljasokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
150g valkosuklaata
100g marjapaloja

koristeluun valkosuklaata.


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään suklaata ja marjapaloja lukuun ottamatta. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Rouhi suklaa ja lisää se yhdessä marjapalojen kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta n. pingispallon kokoisia palleroita. Nostele leivinpaperin päälle uunipelille. Jätä riittävästi leviämisvaraa. Paista 180 asteessa n. 14 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Koristele jäähtyneet pikkuleivät esim. sulalla valkosuklaalla. Säilytä pikkuleipiä esim. lasipurkissa huoneenlämmössä.

HUOM! Marjapalat löytyivät kaupan kuivahedelmäosastolta. Marjapalat on tehty marjamehuista ja hyydytetty marmeladin näköisiksi pieniksi paloiksi. Mikäli et löydä kaupasta marjapaloja, voit käyttää myös kuivahedelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti