6.2.16

Laskiaiseksi hieman erilaista pullaa: kermatoffee ja viski maustavat nämä herkut!


Tänä laskiaisena meidän perhe herkuttelee pullalla, muttei kuitenkaan perinteisellä laskiaispullalla. Perinteisissä kermavaahtopullissa ei ole mitään vikaa. Ne ovat herkullisia. Mikäli kuitenkin haluat poiketa perinteestä, niin nämä kermatoffee-viskipullat ovat oiva valinta. Voisin kuvitella, että ainakin aikuisten pulkkariehan päätteeksi nämä maistuvat. Meillä tosin myös neljävuotias kaveri maistoi ja tykkäsi tosi paljon. Huomenna siis näitä.

Hyvää viikonlopun jatkoa!
-Doro-


Kermatoffee-viskipullat (n. 12 kpl)

14g hiivaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ muna
100g voita
n. 7 dl vehnäjauhoja
½ muna pullien voiteluun

täyte:

1.5 dl fariinisokeria
3 rkl kanelia
70g voita

kuorrutus:

1,25 dl fariinisokeria
85g voita
3 rkl viskiä tai konjakkia
2.5 rkl makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl vettä
2 tl glukoosisiirappia
2 rkl ranskankermaa
¼ tl vanijajauhetta
¼ tl leivinjauhetta
lisäksi n. 70g pekaanipähkinöitä


pullataikina, täyte ja pullien kokoaminen:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola. Lisää jauhoja taikinaan ja ala vaivata sitä. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pullataikina kimmoisaksi. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Mielestäni paras pullataikina tulee riittävän pehmeästä taikinasta, joten ole tarkkana jauhojen määrän kanssa.

Kohota pullataikinaa lämpimässä paikassa noin 30 min., kunnes se lähes kaksinkertaistuu tilavuudeltaan.

Nosta täytteen voi huoneenlämpöön riittävän aikaisin, jotta se ehtii pehmetä helposti levittyväksi. Kauli taikina ohueksi suorakaiteeksi. Levitä voi taikinan päälle. Ripottele päälle täytteen fariinisokeri ja kaneli. Rullaa taikinalevy tiukaksi rullaksi pitkästä sivusta aloittaen. Kun olet päässyt rullauksen loppuun, sipaise kananmunaa pitkän sivun reunaan, jotta se tarttuu hyvin kiinni taikinarullaan. Leikkaa rulla 12 samankokoiseen palaan.

Leikkaa muffinipellin jokaiseen koloon pieni leivinpaperinpala. Nosta leikkaamasi pullat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperien päälle muffinipellin koloihin. Voitele pullat munalla ja jätä kohoamaan liinalla peitettynä n. 25 minuutiksi.

Paista pullia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 23 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

kuorrutus ja koristelu:
Sillä välin kun pullat paistuvat uunissa paahda pekaanipähkinöitä kuumalla pannulla muutama minuutti. Rouhi paahdetut pähkinät pienemmiksi ja jätä odottomaan pullien valmistumista.

Tee myös kuorrutus pullien paistuessa. Mittaa kuorrutuksen aineet leivinjauhetta lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja anna seoksen keittyä pari-kolme minuuttua. Nosta liedeltä ja lisää leivinjauhe.
Kaada kuorrutusta kuumien pullien päälle ruokalusikallinen kerrallaan. Kaikkea kuorrutusta ei tarvitse käyttää, mikäli näyttää siltä, etteivät pullat ”vedä” sitä itseensä enempää. Ripottele päälle paahdettua pekaanipähkinärouhetta.

Tarjoa pullat vielä hieman lämpiminä.


4 kommenttia:

  1. Et sitten saanut enää yh-tään herkullisemman näköistä kuvaa :D Lääh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitsa! Kiva jos kuva miellyttää. Itse taidan olla ylikriittinen omien fotojen suhteen. Hieman jäi tuo valkotasapaino häiritsemään...:)

      Poista
  2. Onpa erikoisia pullia! Näyttävät kyllä makoisilta! Otan reseptin talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat herkullisia. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Ainakin ovat jotakin erilaista:)

      Poista