8.4.16

Aah, niin herkullinen Nutella-kahvitiikeri!


Nutella, Nutella, Nutella. Olen hehkuttanut sitä miljoonaan otteeseen ja jälleen on hehkutuksen aika.

Nyt Nutella on löytänyt tiensä perinteiseen tiikerikakkuun. Kovin perinteinen tämä tiikeri ei tosin ole. Taikina on maustettu kahvilla ja raidat ovat ehtaa Nutellaa. Herkkua sanoisin minä.

Näissä tunnelmissa on kiva aloittaa viikonloppu!
-Doro-





Nutella-kahvitiikeri:

225g voita
2 ¼ dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljajauhetta
1,5 tl espressopikakahvijauhetta (Mikäli et pidä kahvista, jätä jauhe pois.)
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl kermaa
¾ prk Nutellaa

koristeeksi noin rivi tummaa suklaata ja hasselpähkinärouhetta


Laita Nutella vesihauteeseen notkistumaan.

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vuorotelleen taikinaan kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi noin kolmannes taikinasta voideltuun ja jauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Lusikoi Nutellasta noin puolet taikinan päälle ja edelleen lusikoi taikinasta noin kolmannes Nutellan päälle. Juoksuta jo tässä vaiheessa veistä taikinaa edestakaisin saadaksesi Nutellan hieman sekoittumaan taikinaan. Lusikoi loput Nutellat vuokaan ja peitä se lopulla taikinalla. Juoksuta veistä vielä muutamaan otteeseen saadaksesi tiikerille raidat.

Paista kakkua 170 asteessa uunin keskitasolla noin 1h ja 10 min. Kokeile kakkua tunnin jälkeen tikulla. Mikäli taikinaa jää tikkuun, jatka paistoa vielä. Mikäli kakun pinta alkaa tummua paiston aikana, peitä se esim. leivinpaperilla. Ota kakku uunista ja jätä jäähtymään noin 15 minuutiksi. Poista kakku vuoasta ja anna jäähtyä kauttaaltaan. Koristele kakku sulalla suklaalla ja pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti