5.7.16

Järjettömän hyvä mansikka-mustaherukkakakku!


Tänä vuonna marjat ovat kypsyneet aikaisin. Meidän perhe suuntasi tutulle Luomu-mansikkatilalle lauantaina ja jälleen poimimme talven varalle ison kasan mansikoita.

Ihan kaikki marjat eivät päätyneet pakastimeen, vaan olihan mansikoista keksittävä jotakin leivottavaakin. Mansikat toimivat mielestäni parhaiten perinteisessä mansikkakakussa.

Pieni tvisti mansikkakakulle oli toki tehtävä. Vajaa kuukausi takaperin olin Annin uunissa -verkkokaupan avajaisissa ja sieltä mukaani tarttui mustaherukkajauhetta. Jokainen lusikallinen tuota jauhetta on ehtaa tavaraa ja todella maistuvaa. Maustoin jauheella kakkupohjan ja kakun täytteen. Kakkupohjassa jauheen maku hieman katosi. Sen sijaan täytteessä se oli erinomaista ja antoi herkullisen makuparin mansikalle.

Kaverini ja hänen kumppaninsa kehuivat kakkua kilvan. Myös minusta se oli todella hyvää, melkeinpä perinteistä mansikkakakkua parempaa.

Heips!
-Doro-




Mansikka-mustaherukkakakku (15 cm):

sokerikakkupohja:

2 dl kananmunaa (noin 3 munaa)
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(jauhoja, munia ja sokeria tulee kaikkia määrällisesti saman verran)

täyte ja koristelu:

3 dl kermaa
2/3 prk pehmeää maitorahkaa
n. 6 rkl sokeria tai maun mukaan
n. 6 tl mustaherukkajauhetta (pakastekuivattua)
(2 tl vaniljakreemijauhetta)
mansikoita reilusti

kostutus:

2 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
½ dl vettä


sokerikakkupohja:
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina kunnostettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 min. tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki, jonka jälkeen kumoa pohja ritilälle vielä jäähtymään.

Kun pohja on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.

täyte:
Mittaa kerma, sokeri ja mustaherukkajauhe kulhoon. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen Mikäli haluat täytteestä hieman jämäkämmän, käytä vaniljakreemijauhetta. Lisää sitä vähitellen vaahdotuksen aikana.

Sekoita maitorahka tasaiseksi ja lisää se kermavaahtoon. Tarkista maku ja lisää sokeria tai mustaherukkajauhetta tarpeen ja makusi mukaan.

kakun kokoaminen ja koristelu:
Nosta yksi kakkupohjista tarjoilualustalle ja kostuta sitä sitruunavedellä maltillisesti. Lusikoi täytteestä noin kolmannes pohjan päälle ja levitä sitä tasaisesti. Mikäli haluat kakkuusi mansikat, kuten omassani on, jätä pohjan reunoille hieman tilaa. Asettele mansikanpuolikkaat pystyyn niin, että kermamassa tukee niitä. Voit halutessasi viipaloida mansikoita vielä täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Nosta toinen kakkupohjista edellisen täytteellä vuoratun pohjan päälle. Kostuta pohja ja toimi aivan kuten edellä. Nosta viimeinen pohja koko komeuden päälle ja muista kostuttaa myös se. Viimeistele kakku lopulla täytekuorrutuksella ja kasaa päälle suuri keko mansikoita.

4 kommenttia:

  1. Oih miten kaunis kakku! <3 Käy ihmeessä kurkkaamassa meidän blogin heinäkuun mansikka-haaste täältä: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/07/heinakuun-haaste.html Tämä kakku sopisi hyvin mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy käydä kurkkaamassa. Kiitos.

      Poista
  2. Niin ihanan näköinen kakku, nam! ♥

    VastaaPoista