Äitienpäivä lähestyy ja ihania äitejä on syytä muistaa esimerkiksi leipomalla herkkuja. Nämä mustikkakuppikakut muuntautuivat varsin ylellisiksi paahdetun valkosuklaamurun myötä. Ja kieltämättä paahdetun valkosuklaan kinuskinen makeus sopii kuin nenä päähän mustikan kaveriksi.
Valkosuklaan paahtaminen on todella helppoa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
-Doro-
Mustikkakuppikakut paahdetulla valkosuklaalla (n. 13 isoa tai n. 26 pientä):
kuppikakut:
2 munaa
1.25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4.5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
120g voita sulatettuna
1 dl turkkilaista jogurttia
3 dl mustikoita (jäiset mustikat käyvät hyvin)
kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
(1,5 rkl vaniljakreemijauhetta)
2 tl vaniljasokeria
(violettia elintarvikeväriä)
paahdettu valkosuklaa:
100g valkosuklaata
kuppikakut:
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita
vuorotellen voisulan ja jogurtin kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen
verran, että ainekset sekoittuvat. Näin vältät sitkon muodostumisen. Lisää
lopuksi mustikat ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikinaa muffinipellille aseteltuihin
muffinivuokiin. Taikinaa tulisi olla noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista
kuppikakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. (paistoaika riippuu
kakkujen koosta) tai kunnes kakut ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
Mikäli et omista muffinipeltiä, voit paistaa kuppikakut myös
tavallisen uunipellin päällä. Tällöin kuitenkin suosittelen käyttämään vahvoja
ja varsin paksuja muffinivuokia, jotta kuppikakut säilyttävät kauniin muotonsa
sivuttaisen leviämisen sijaan.
kuorrutus
Vaahdota kerma, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe. Voit
tehdä kuorrutteen myös ilman vaniljakreemijauhetta. Itse tykkään käyttää
jauhetta, koska se tekee kuorrutteesta hieman jämäkämmän ja helpomman
pursotettavan. Voit halutessasi värjätä kuorrutteen elintarvikevärillä kauniin
violetiksi.
Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniit
ruusukkeet.
paahdettu valkosuklaa:
Pilko valkosuklaa pieneksi, pikkurillin kynnen kokoiseksi
kuutioksi. Levitä leivinpaperille uunipellin päälle. Paahda suklaata 200
asteisessa uunissa n. 5 min. tai kunnes suklaa on kauniin ruskeaa. Suklaa palaa
todella herkästi, joten ole tarkkana paiston kanssa. Anna jäähtyä.
Ripottele paahdettuja valkosuklaamuruja valmiiden
kuppikakkujen pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti