14.5.17

Helppo puolukkakakku minulle!


Tänään äitienpäivänä olen saanut nauttia aamiaisesta vuoteeseen, ihanista lahjoista, herkullisesta ylläripäivällisestä sekä mahtavasta auringon paisteesta. Ainoa asia, joka ei tullut yllärina minulle oli tämä itsetekemäni kakku minulle.

Pakkasesta löysin vielä viime kesän puolukoita, joten nyt viimeistään oli aika käyttää ne. Kakku syntyi helposti, sillä mitään vatkausta ei tarvinnut tehdä. Kondensoitu maito makeuttaa kakun ja turkkilainen jogurtti tekee siitä kivan raikkaan. Helppotekoinen ja herkullinen.

Ihanaa äitienpäivän jatkoa!
-Doro-





Puolukkakakku (20 cm):

pohja:

115g Digestive-keksejä
50g voita

puolukkamousse:

300g puolukoita
7 liivatetta
400g (1 tlk / 3 dl) sokeroitua kondensoitua maitoa
3 ½ dl turkkilaista jogurttia

koristelu:

1 dl vispikermaa
½ tl vaniljasokeria
puolukoita
pikkumarenkeja
vaaleanpunaisia karkkeja
jne.


pohja:
Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi esim. monitoimikoneessa. Sekoita voi keksimuruun ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita reunoille kakkukalvot, jotka olet voidellut kevyesti rypsiöljyllä. Painele keksimuru pohjalle tiiviisti. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

puolukkamousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Survo puolukat sauvasekoittimella tasaiseksi. Ota noin 1 dl puolukkasurvosta sivuun kattilaan. Kaada kondensoitu maito kulhoon. Kaada sekaan puolukkasurvos ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna kattilassa oleva puolukkasurvos kiehuvaksi. Ota liedeltä ja lisää puristellut liivatteet. Kaada liivate-puolukkaseos ohuena nauhana kondensoidun maidon ja puolukkasurvoksen muodostamaan massaan. Lisää lopuksi vielä jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

koristelu:
Koristele kakku sulalla valkosuklaalla reunoistaan. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Pursota kermakoristeita reunoille. Luovuus peliin!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti