31.8.17

Terveelliset mustikkamuffinit!


Tykkään leipoa paljon ja täällä blogissahan se näkyy. Toisinaan on kuitenkin kiva leipoa niin sanottuja hyvän mielen herkkuja, jotka maistuvat hyviltä, mutta ovat samalla terveellisiä. Näin voi hyvällä omalla tunnolla nauttia myös keskellä viikkoa maukkaita leivonnaisia.

Nämä terveelliset mustikkamuffinit eivät sisällä valkoista vehnää taikka sokeria. Sen sijaan makeus tulee kookossokerista ja jauhot ovat maukkaita ja terveellisiä spelttijauhoja. Pähkinät ja mustikat tekevät näistä muffineista todellista superruokaa.

Hyvää viikon jatkoa!
-Doro-




Terveelliset mustikkamuffinit (n. 8 kpl):

5 dl spelttijauhoja
1 ¾ dl kaurahiutaleita
½ tl ruokasoodaa
¾ tl kanelia
1 dl kookossokeria
2 dl omenasosetta
1 tl oliiviöljyä
1 muna
1,15 dl mantelijuomaa (myös kaura- tai soijajuoma käy, miksei myös maito)
3 dl mustikoita
1 dl saksanpähkinöitä

muffinien päällinen:
6 rkl kaurahiutaleita
1 dl saksanpähkinöitä
2 rkl spelttijauhoja
½ tl kanelia
n. 4 rkl kookossokeria tai maun mukaan
2 rkl voita sulatettuna


Sekoita muffinitaikinan kuivat aineet sekaisin. Lisää kosteat aineet ja kääntele taikina sekaisin. Lisää lopuksi mustikat ja rouhitut saksanpähkinät. Lusikoi muffinitaikinaa paperisiin muffinivuokiin, jotka olet asettanut muffinipellille. Taikinaa tulee olla n. 2/3 vuoasta.

Tee muffinien päällinen sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi. Päällisestä pitäisi tulla murumaista. Jos se on liian kuivaa, lisää sulaa voita tarpeen mukaan. Mikäli seos on liian löysää, taikinamaista, lisää jauhoja.

Lusikoi muffinien päälle muruseosta jakamalla se tasan muffineille. Paista muffineita 200 asteisen keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes kakut ovat kypsiä.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi1.9.17

    Loistavaa, tällaisia terveellisempiä ohjeita todellakin kaipaan lisää! Olen todella kiinnostunut ruuanlaitosta ja leipomisesta, mutta perinteiset valkoisesta sokerista tehdyt herkut eivät juurikaan kuulu ruokavaliooni ja omien reseptien kehittely tuntuu toisinaan hankalalta. Tämä ohje tulee kyllä testattua, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa,että resepti miellyttää. Blogistani löytyy myös muiden terveellisempien leivonnaisten ohjeita. Kurkkaa resepteistä.

      Poista
  2. Oi miten ihana resepti <3 Näitä nappaisi mieluusti aamulla matkaan mukaan kiireisen päivän varalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nämä olivat kyllä herkullisia.

      Poista