1.1.13

Hyvää Uutta vuotta ja suklaa-Pavlovaa!




Kuulutko niihin, jotka tekevät joka vuosi uuden vuoden lupauksia, jotka eivät pidä kahta viikkoa pidemmälle. Itse lukeudun tähän sakkiin. Yleensä lupaukset liittyvät parempaan ja terveellisempään elämään. Elämään, joka pitää sisällään kieltoja, rajoituksia ja velvoitteita: herkkulakko, paljon kasviksia ja säännöllistä jumppaa ym. Tänä vuonna päätin toisin. Lupaukseni sisältää tällä kertaa paljon herkkuja, hyvää ruokaa ja juomaa, tosin kohtuudella.

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin syntisen hyvällä suklaa-Pavlovalla. Poikamme uudenvuoden hoitajat, isovanhemmat, saivat tämän kakun kiitoksena siitä, että päästivät meidän vanhemmat nauttimaan kahdenkeskeisestä ajasta. Onnekkaina pääsimme osalliseksi tästä herkusta. Vanhempani eivät nimittäin olleet jaksaneet syödä koko komeutta.


Kakku on todella helppo ja sitä voi varioida kaapin sisällön mukaan. Marenkipohjat voi paistaa useita päiviä etukäteen ja koristeluun voi käyttää esimerkiksi viimeiset suklaakonvehdit. Itse halusin koristeluun jotakin ekstraa ja päädyin tekemään ihania minimacaroneja. Niiden ohje tulee lähiviikkoina. Pisteeksi i:n päälle tein sulatetusta sokerista koristeen.

Täytteeseen yhdistin kermaa ja mascarponejuustoa. Maustoin vaahdon suklaalla, hasselpähkinärouheella ja aprikoosiliköörillä. Alkoholina saattaisi toimia paremmin esimerkiksi rommi. Kokeilemisen arvoinen ja todella helppo täytevaihtoehto voisi olla valmiina ostettava suklaakerma. Myös suklaamousse toimisi takuuvarmasti.

Nautinnollista vuotta 2013!

 

Suklaa-Pavlova:



Marenkipohja (3 x 20 cm:n pohja)


4 munan valkuaista
2.5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl sitruunamehua tai viinietikkaa
1.5 dl hasselpähkinärouhetta

 

Suklaa-mascarponevaahto:


4 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
100 g maitosuklaata sulatettuna
70 g tummaa suklaata sulatettuna
maun mukaan likööriä, rommia ym.


Koristelu:


suklaakonvehteja
3 viikunaa viipaloituna
kuivattuja karpaloita
kokonaisia hasselpähkinöitä
sokeria sokerikoristeeseen


Marenkipohja: vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista kunnes vaahto pysyy vatkaimen vispilässä putoamatta siitä. Lisää loppuun sokeriin maissitärkkelys ja sekoita. Jatka vatkaamista. Lisää sokerimaissitärkkelysseosta vähitellen. Vatkaa kunnes vaahto kovaa ja kiiltävää marenkia. Lisää viinietikkasitruunamehu ja sekoita lusikalla. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe. Piirrä pellille (kaksi peltiä) kolme halkaisijaltaan 20cm:n kokoista ympyrää. Jaa marenki ympyröihin ja leivitä lusikalla tasaiseksi. Paista 125 asteessa uuni alatasoilla noin 1 h tai kunnes marengit ovat kuivuneet ulkoa, mutta ovat vielä hieman tahmaisia sisältä. Itse paistoin kaksi pellillistä samaan aikaan. Vaihdoin peltien paikkaa paiston puolivälissä. Voit paistaa myös kiertoilmauunissa. Alenna tällöin lämpöä hieman.

Suklaa-mascarponevaahto: Vaahdota kerma ja mascarponejuusto. Lisää sulat suklaat ja sekoita tasaiseksi. Suklaan ei kannata antaa jäähtyä kokonaan. Muuten se kokkaroituu lisättäessä se kylmään mascarpone-kermavaahtoon. Suklaa ei saa olla myöskään kuumaa tai se sulattaa mascarponekerman. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe ja alkoholi.

Kakun kokoaminen ja koristelu: Jaa suklaa-mascarponevaahto marenkipohjien päälle ja kasaa ne päällekkäin. Anna vetäytyä puolisen tuntia. Koristele kakun pinta. Tee sokerikoriste sulattamalla sokeri. Levitä hieman jäähtynyttä sokeria leivinpaperin päälle sikin sokin. Anna jäähtyä kokonaan. Sokerikoriste kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoamista, jottei se kostu ja edelleen sula.
 

3 kommenttia:

  1. Ai että kun näyttää kerrassaan hulppealta kakulta!!! Wow!! Ja nuo koristeet päällä! Kruunaa koko kakun! Tätä on pakko kokeilla tänään! :) Kerron sitten kun olen maistanut, millaista oli! Kuvan perusteella todella hyvääää! Ja aineksien! ;) Sanna Villa Elsalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa jos kokeilet. Aika makea ja tuhti kakku on,joten hirmu paljon sitä ei kerralla pysty syömään. Mut ehkä se on vaan hyvä:-)

      Poista
  2. Hei!
    Kakku on nyt tehty ja maistettu! :) Kiitos hyvästä ohjeesta!! Laitoin blogiini linkin tähän sinun mahtavaan kakkuun! Niin ja postaukseni löydät osoitteesta: http://villaelsalla.blogaaja.fi/vauvakutsut/
    Hauskaa kevään odotusta! T. Sanna

    VastaaPoista