16.3.13

Isälle ruusuisen hyvää syntymäpäivää ja suuhun mansikkaista valkosuklaakakkua.


Vaaleanpunainen rosetein koristeltu kakku sai tänä vuonna hoitaa isäni syntymäpäiväkakun virkaa. Synttärisankari rakastaa mansikkaa, erityisesti jäätelön muodossa. Ingmanin mansikkajäätelö onkin ollut kestosuosikki niin kauan kuin muistan. Ja se koko paketti menee kertalaakista naamariin. Eli kyseessä on todellinen mansikkahirmu. Mikäli haluaa tehdä kakun varman päälle, on siihen syytä laittaa muodossa tai toisessa mansikkaa.

Tällä kertaa valmistin mansikkatahnalla ja valkosuklaakermalla täytetyn enkelikakun. Enkelikakku on vanha tuttu, jonka ohjeen löydät täältä. Myös mansikkatahna on tullut tehtyä Angry birds –kakun yhteydessä. Koristelin kakun liukuvärjätyillä roseteilla. Rosetteja tehdessäni mokasin käyttämällä liian suurta tyllaa. Pienemmällä tyllalla lopputuloksesta olisi tullut siistimpi. Onneksi synttärisankari ei tätä huomannut. Sen verran suuta taisi napsata, että pienet detaljeet jäivät huomaamatta. Kakku on aika makea, joten makeutta voi vähentää esimerkiksi korvaamalla kuorrutuksen valkosuklaakerman tavallisella liivatteella ja sokerilla höystetyllä kermalla.


Mansikkainen valkosuklaakermakakku enkelikakkupohjalla:


enkelikakku (2x 20 cm:n vuoka): ohje löytyy täältä


Mansikkatahna: ohje löytyy täältä


valkosuklaakerma kakun väliin:

2.5 dl vispikermaa (Flora vispi)
100 g valkosuklaata

valkosuklaakerma kakun päälle:

5 dl vispikermaa (Flora vispi)
150 g valkosuklaata sulatettuna ja hieman jäähtyneenä
punaista elintarvikeväriä


Valkosuklaakermat:
Vaahdota täytteen kerma. Sulata suklaa ja anna jäähtyä pieni hetki. Kaada suklaa ohuena nauhana kermaan koko ajan vatkaten. Tee kuorrutuksen valkosuklaakerma kuten edellä tehtiin.

Kakun kokoaminen:
Halkaise kakkupohjat kahtia. Levitä mansikkatahnaa ensimmäisen pohjan päälle. Levitä mansikkatahnan päälle valkosuklaakermaa ja aseta seuraava kakkupohja päälle. Toista tämä kunnes olet kasannut kaikki pohjat yhdeksi kakuksi. Mikäli valkosuklaakermaa jää jäljelle, levitä se tasaisesti kakun pinnalle.

Levitä kakun pinnalle ohuelti sitä varten tehtyä valkosuklaakermaa. Värjää loppu kermasta hennon vaaleanpunaiseksi ja laita sitä muutama kauhallinen tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Lisää elintarvikeväriä jäljelle jääneeseen kermaan ja toista kuten edellä. Värjää kermaa aina vain tummemmaksi ja lisää sitä joka kerta hieman pursotinpussiin. Lopulta saat suuren pursotinpussillisen liukuvärjättyä valkosuklaakermaa, jolla voit alkaa tekemään rosetteja kakun pintaa. Tee rosetteja sinne tänne, jotta eri värejä tulee kaikkialle kakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti