1.7.14

Maapähkinävoi-suklaakakku!


Blogeissa on vilissyt jos jonkinmoista maapähkinälevitteen inspiroimaa reseptiä. Koska kelit ovat olleet jotain muuta kuin kesäiset, innostuin minäkin tutkailemaan reseptejä, jotka miellän syksyyn ja talveen tai ehkä ennemmin koleisiin ilmoihin. Itse inspiroiduin maapähkinävoipaloista. Sellaisenaan ne olisivat olleet ehkä hieman tylsiä, joten tuunasin paloista kakun täyttämällä ne herkullisella suklaa-maapähkinävoikreemillä. Ihan mielettömän hyvää!

Viikonloppuja. Lämpöäkin pitäisi piisata taas pyhien tullen.
-Doro-





Maapähkinävoi-suklaakakku:


Maapähkinävoikakku (suorakaide leipävuoka):

75g voita
0.8 dl maapähkinävoita (makeutettua)
1 dl sokeria
1.2 dl fariinisokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2.2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1.5 dl tummia suklaahippuja tai karkeaksi rouhittua tummaa suklaata

Suklaa-maapähkinävoikuorrutus:

150g voita hieman lämmenneenä
1.2 dl kaakaotomusokeria (voit korvata tomusokerilla ja muutamalla teelusikalla kaakaojauhetta)
2.5 rkl maapähkinävoita
50 g tummaa suklaata sulatettuna

n. 3rkl pieniä suklaahippuja koristeluun


Maapähkinävoikakku:
Vaahdota voi, maapähkinävoi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan lisäysten välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat ja jottei taikinaan muodostuisi sitkoa. Lisää lopuksi suklaahiput. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (reunat ja pohja vuorattu) suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 min. tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsää. Varo ylipaistamasta, jottei kakku kuivu. Jätä jäähtymään.

Suklaa-maapähkinävoikuorrutus:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään. Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Lisää jäähtynyt, mutta vielä juokseva suklaa kuorrutteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kakun kokoaminen ja koristelu:
Tasoita jäähtyneen kakun reunat leikkaamalla ne suoriksi. Tasoita myös kakun pinta leikkaamalla se tasaiseksi. Halkaise kakku. Levitä noin 1/3 kuorrutteesta kakkupohjalle. Nosta toinen pohja päälle ja levitä sen pintaan myös kuorrutusta. Tasoita pinta palettiveitsellä. Käytä loppu kuorrutus pursottamalla koristeet kakun pintaan. Voit halutessasi ripotella pursotusten väleihin pieniä suklaahippuja.

Säilytä kakku jääkaapissa. Ota se kuitenkin huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoamista, jotta kuorrutus ehtii pehmetä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä!! Pakko varmaan joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos.kannattaa ehdottomasti kokeilla.

      Poista