9.12.15

Joulun hauskimmat pikkuleivät!


Nämä pikkuleivät saavat hymyn huulille. Niin suloisia näistä mielestäni tuli. Vaikka pikkuleivät valmistuivat aika nopeasti valmiiden pikkuleipäleimasimien ansioista, ei koristelusta voi sanoa samaa. Maalasin pikkuleivät laimennetuilla pastaväreillä ja homma vei mukanaan kuin aikuisten värityskirjat konsanaan.

Kivaa loppuviikkoa!
-Doro-
* Postaus tehty yhteistyössä Unelmakakut.fi:n kanssa




Joulupikkuleivät (n.30 kpl):

300g vehnäjauhoja
130g voita
80g sokeria
ripaus suolaa
1 muna + keltuainen
1,5 tl vaniljajauhetta/-sokeria
koristeluun elintarvikevärejä ja elintarvikegeelejä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuutioitu, kylmä voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää munat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarpeen mukaan vettä tai vehnäjauhoja. Taikinan tulee olla yhtenäistä, ei liian kosteaa. Taikinan ei tulisi tarttua käsiin juurikaan. Liian kuiva taikina puolestaan murenee ja siitä on vaikea tehdä pikkuleipiä. 

Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kauli taikina hieman jauhotetun leivinpaperin päällä vajaan puolen sentin paksuiseksi. Paina pikkuleipäleimasimella kuviot taikinaan. Jos taikina tarttuu leimasimeen, jauhota se ennen jokaista painamista. Paina muotilla jokaisen leimatun taikinan ympäriltä ja poista ylimääräiset taikinat pikkuleipien ympäriltä. Siirrä leivinpaperi pikkuleipineen uunipellille ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 14 min. tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet vain aavistuksen väriä. Anna jäähtyä.

Koristele pikkuleivät elintarvikeväreillä ja elintarvikegeeleillä. Pastavärit tulee ohentaa vedellä ennen maalaamista.

1 kommentti:

  1. On kyllä tosiaan ihania pikkuleipiä! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista