13.11.16

Täydellisyyttä hipova mutakakku!


Olen pitkän tovin etsinyt täydellisen mutakakun reseptiä. Olen kokeillut useampia kymmeniä reseptejä ja uskokaa tai älkää parhaaksi on valikoitunut ystäväni antama ruotsalaisen bladdkakan ohje. Ruotsalaisiin bladdkakoihin ei tule lainkaan suklaata, vaan suklainen maku saadaan tummalla kaakaojauheella.

Ystäväni antamaa ohjetta olen muokannut ja muokannut ja nyt minusta tuntuu, että täydellinen ainesten kombinaatio on löytynyt. Osa sokerista vaihdetaan fariinisokeriin, jolloin kakkuun saadaan ihanaa paahteisuutta. Kaakaojauhon määrää olen lisännyt pikku hiljaa ja alkuperäiseen reseptiin verrattuna kaakaota on yli puolet enemmän. Lisäksi kakun paiston on oltava hyppysissä. Uunista riippuen paistoaika on 10-13 minuuttia. Hiemankin liian pitkään paistettuna kakku ei mielestäni toimi. Täydellinen mutakakku on keskeltä ihan oikeasti mutainen.

Vaikka mieheni ja lapseni isä ei olekaan mikään mahdoton suklaan ystävä, tämä versio mutakakusta kyllä teki hänellekin kauppansa. Taisi isänpäivän mudat onnistua. Ylläriksi kakkuun piilotin Suffeli Puffi -suklaanamuja. Ne eivät ole missään nimessä välttämättömiä. Kivan koristelun niillä tosin saa aikaiseksi.

Hyvää isänpäivää vielä kaikille isille!
-Doro-






Täydellisyyttä hipova mutakakku (20cm):

2 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1,75 dl hienoja vehnäjauhoja
1 dl tummaa, vahvaa kaakaojauhetta
½ tl vaniljajauhetta
¼ tl suolaa
100g voita sulatettuna
(n. 1 ½ dl Suffeli puffi –suklaanamuja)

koristelu:

n. 2 dl Suffeli Puffi –suklaanamuja
n. 25g tummaa suklaata
2 rkl tummia suklaahippuja


Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vuorotellen sulan rasvan kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Jos haluat taikinaan Suffeli-puffeja, lisää ne ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoan vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat voilla ja jauhota kaakaojauheella. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä löysäksi. Ota kakku uunista, kun reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta on vielä selvästi pehmeää.

Anna jäähtyä.

Koristele kakku Suffeli-puffeilla. Valuta sulaa suklaata lusikalla puffien ja kakun pintaan. Viimeistele tummilla suklaahipuilla. Nam!

4 kommenttia:

  1. Ah, en kestä mikä herkku! <3 Osallistu ihmeessä tällä kakulla meidän marraskuun suklaa-haasteeseen: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/11/marraskuun-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos. Täytyypä käydä kurkistamassa teidän suklaahaastetta.

      Poista
  2. No nyt on päälliset kohdillaan! ♥ Pitää kokeilla joskus tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Ja niin helppo tehdä.

      Poista