20.3.15

Raakasuklaasnickerit!


En ole mikään mahdoton raakaleivonnan ystävä. Itseasiassa raakaleivonta tuntuu olevan välillä aivan liian helppoa. Myöskään maullisesti en liputa raakaleivonnaisten puolesta. Toki olen ihan hyviä herkkuja maistanut. Joka kerta kuitenkin muutaman suupalan jälkeen suussa maistuu tunkkainen.

Raakaleivonnaisista suosikkejani ovat pienet suklaiset suupalat täytettynä moninaisilla herkuilla. Tällä kertaa silmiini iski  internetin ihmeellisessä maailmassa snickerien terveellisempi versio, raakasukaliset snickerit. Itselläni ei sattunut olemaan kaakaovoita, vaan rasvana käytin ainoastaan kookosöljyä. Kookosöljy toimii, mutta käteen otettaessa se sulaa huomattavasti nopeammin kaakaovoihin verrattuna. Eli voit tehdä köyhän miehen version pelkällä kookosöljyllä tai sitten käyttää puolet ja puolet kaakaovoita ja kookosöljyä.

Minulla tiedossa huomenna huippukiva viikonloppu: Kaverin synttäreiden juhlimista ja päälle hotelliyö. Kivaa viikonloppua!

-Doro- 

Raakasuklaasnickerit (n. 16 2x2x2 cm:n paloja):

Suklaapäällys:

2 dl kookosöljyä sulana (1 dl kookosöljyä + 1dl kaakaovoita = käteen sulamattomampi vaihtoehto)
1 dl raakakaakaojauhetta
0.5 dl vaahterasiirappia

karamellitäyte:

1 dl kivettömiä taateleita
1.5 rkl agavesiirappia
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl kookosöljyä
¼ tl vaniljajauhetta

lisäksi n.1 dl paahdettuja +suolattuja tai tavallisia maapähkinöitä


Suklaapäällys:
Mittaa suklaan ainekset astiaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massaa silikonimuottien pohjille ja laita pohjat jääkaappiin jähmettymään. Jätä loppu suklaa pöydälle odottamaan jatkokäyttöä.

Karamellitäyte ja palojen kokoaminen:
Mittaa karamellitäytteen ainekset monitoimikoneeseen tai kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi (myös sauvasekoittimella onnistut, mikäli toimit rauhallisesti).
Ota jähmettyneet suklaat muotteineen jääkaapista. Muotoile karamellista suklaan päälle pieni kiekko ja asettele kiekon päälle suolapähkinöitä. Kaada suklaata muottiin niin, että suklaa peittää karamellin ja pähkinät. Laita jääkaappiin jähmettymään. Mikäli suklaa on ehtinyt jähmettyä liiaksi ja sen kaataminen on hankalaa, lämmitä suklaakulhoa vesihauteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti