27.9.15

Raakasuklaakonvehdit mantelitahnatäytteellä!


Tämä postaus on tehty yhteistyössä unelmakakut.fi:n kanssa.

Raakasuklaa on älyttömän helppotekoista ja herkullista. Kun suklaat vielä täyttää mantelitahnalla ja mantelirouheella, syntyy herkku minun makuun. Näyttäviä, lähes konditoriatasoisia näistä herkuista saa silikonimuotin avulla.

Sain testattavakseni Unelmakakuilta todella hyvälaatuisia silikonimuotteja, joista ensimmäisenä testasin näissäkin raakasuklaissa käyttämääni neliömuottia. Muotti toimi loistavasti ja tulen jatkossa käyttämään sitä niin perinteisten suklaakonvehtien kuin myös marmeladien tekemiseen. Voisihan niillä kokeilla tehdä vaikka jääpalojakin. Oheisesta linkistä pääse unelmakakut.fi sivustolle ja edelleen suklaamuotin tuotetietoihin: http://www.unelmakakut.fi/index.php?route=product/product&path=59_62&product_id=305

Hyvää alkavaa viikkoa! Tulevalla viikolla luvassa pinjataherkku!
-Doro-Raakasuklaakonvehdit mantelitahnatäytteellä (n.25 kpl):

1,5 dl kaakaovoita
0.5 dl kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta
n. 4rkl hunajaa (myös agave-/ vaahterasiirappi käy)
1 tl vaniljajauhetta
3 tl mantelitahnaa
n. 20 kpl kuorellisia manteleita

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Lisää kaakao- ja vaniljajauhe sekä hunaja. Sekoita tasaiseksi. Kaada massasta hieman silikonimuotin kolosten pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Sekoita sillä välin n. 2 rkl suklaamassaa ja 3 tl mantelimassaa keskenään. Lisää karkeaksi rouhitut mantelit.

Kun suklaamassa muotin pohjalla on jähmettynyt, lusikoi mantelitahnatäytettä jokaiseen konvehtikoloseen. Lusikoi tämän jälkeen loppu suklaamassa mantelitahnatäytteiden päälle, niin että muotit täyttyvät kokonaan. Laita kylmään jähmettymään. Irrota konvehdit silikonimuotista työntämällä muotin koloset nurinniskoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti