14.12.16

Sipulipiirakkaa. Onko se joulu vai kohta?


Nyt on reissu reissattu ja matkatuliaisena mukaan tarttunut flunssa voitettu. Apua, sehän olisi jo joulukuu ja minä olen täysin vielä muissa meiningeissä. Blogit täyttyvät jouluherkuista, mutta minulle joulu tuntuu tällä hetkellä vielä tosi kaukaiselta ajatukselta. Olisi varmasti syytä ruveta siirtämään ajatuksia ensi viikkoon ja jouluun.

Ennen jouluherkkuja ja -fiilistelyjä saatte reseptin, joka on todella herkullinen, suorastaan suussa sulava. Tämä sipulipiirakka voisi toimia loistavasti uuden vuoden pöydässä, miksei myös joulun välipäivinä päiväteen seurana.

Minä jatkan surffailua blogeissa ja joulufiiliken etsimistä ihania leivonnaisen ihaillen.

-Doro-





Ihana sipulipiirakka:

pohja:

valmis piirakkapohja tai sitten voit tehdä pohjan esim. nokkos-fetapiirakasta.

täyte:

3 isoa sipulia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 tl sokeria
1 prk (150g) ranskankermaa
2 munaa
1 ½ tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
n. 1 ½ dl mustaleima emmental juustoraastetta


pohja:
Painele sulanut piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Leikkaa pohjan päälle hieman vuokaa isompi leivinpaperi. Kaada leivinpaperin päälle kuivia herneitä, riisiä ym. painoksi paiston ajaksi. Paista 200 asteessa kymmenen minuuttia. Ota leivinpaperi painoineen pois ja jatka paistoa vielä 5 min. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.

täyte:
Suikaloi sipulit ohueksi. Kuumenna öljy ja voi kasarissa. Lisää sipulisilppu ja paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sokeri ja jatka paistamista noin 15 minuutin ajan. Sipulien on tarkoitus karamellisoitua ja saada väriä pintaan. Mikäli kattila on liian pieni, keittyvät sipulit vain pehmeiksi ja jäävät karamellisoitumasta. Levitä karamellisoituneet sipulit esipaistetun pohjan päälle.

Vatkaa ranskankerma ja munat sekaisin. Lisää kuivattu timjami, suola ja mustapippuri. Lisää lopuksi juusto ja sekoita tasaiseksi. Kaada muna-juustoseos sipulien päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnastaan kauniin ruskea.

2 kommenttia:

  1. Siis aivan ihana yksinkertainen ja mehevä herkku! Tätä mä kokeilen jouluna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todellakin törkeen hyvää. Ehdottomasti testiin.

      Poista