15.1.17

Terveellinen ja helppo välipala: mansikkaiset raakapallot


Minun uuden vuoden lupaus pitää ainakin toistaiseksi. Huomaan jatkuvasti miettivän terveellisempiä tapoja leipoa ja herkutella. Uusi ajattelutapani sai kiinnittämään huomioni Sara la Fountainin reseptiin tervellisistä mansikkaraakapalleroista. Hieman tuunasin reseptiä ja kokeilin. Lopputulema oli erittäin hyvä. Näitä herkkuja voi todellakin syödä keskellä viikkoa ja erittäin hyvällä omallatunnolla.

Sunnuntain jatkoja!
-Doro-





Mansikkaiset raakapallot (14 kpl):

5 dl kaurahiutaleita
3 dl pakastemansikoita
1 dl mantelijauhoja
½ dl hunajaa
1 rkl juoksevaa kookosöljyä
1 tl vanilja-aromoa

lisäksi pallojen koristeluun ja pyörittelyn avuksi
1 dl mantelijauhoja
(2 tl pakastekuivattua mustaherukkajauhetta)


Mittaa kaikki massan ainekset monitoimikoneeseen ja blendaa ne tasaiseksi massaksi. Massan tulee olla varsin sileää ja siitä tulee pystyä muotoilla yhtenäisen pallon. Mikäli massa on liian kuivaa, lisää esim. hieman hunajaa, mansikkamehua jne. Mikäli massa on liian juoksevaa, lisää puolestaan kaurahiutaleita.

Sekoita koristeluun ja pallojen pyörittämisen helpottamiseksi varaamasi mustaherukkajauhe ja mantelijauho keskenään. Pyörittele taikinasta pallo, jonka jälkeen pyörittele se manteli- ja mustaherukkajauheseoksessa. Muotoile palloa vielä ja nosta lautaselle odottamaan. Toista sama lopulle taikinalle. Laita pallerot jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Raakapallot ovat oiva, nopea ja terveellinen välipala. 

6 kommenttia:

  1. Näitä pitää kyllä testata. Näyttää kyllä hyviltä. NAms! :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi16.4.17

    Ai että näyttää ihanalta. Itsellä kuitenkin paha pähkinä/manteli allergia ja harmi isku kun reseptin luin... Pystyisikö mantelijauhon korvaamaan jollain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit mahdollisesti jättää mantelijauhon pois ja korvata sen pienellä määrällä kaurahiutaleita.

      Poista