Kevättä pukkaa, kun ollaan jo huhtikuussa. Pääsiäinen on ihan pian ja leivonnassa olenkin pitänyt silmällä kyseistä juhlaa. Kääretorttuja olen tehnyt tosi vähän. Juuri siksi päätin laittaa hihat heilumaan ja tehdä myös pääsiäisen kahvipöytään oivallisesti sopivan mangokääretortun.
Mikäli et pidä mangosta, niin tämä kääretortturesepti toimii varmasti myös muuntamalla makumaailmaa. Esimerkiksi lime ja sitruuna voisivat toimia kivasti täytteessä. Marjaisan tortusta saa helposti vaihtamalla mangon lempimarjaan. Maustettuja rahkoja on tarjolla tosi monissa mauissa, joten niitä varioimalla saa tortusta aina uuden näköisen ja makuisen.
Kivaa ensi viikkoa!
-Doro-
Mangokääretorttu:
pohja:
4 munaa
1 ¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 prk mangorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 pieni mango
koristelu:
1 ½ dl kuohukermaa
1-2 tl vaniljasokeria
n. 20g valkosuklaata
ananaskirsikoita
pohja:
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti
nostellen tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle
ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes pinta on
kauniin ruskea.
Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se
työpöydälle. Ripottele paperille sokeria kauttaaltaan. Kumoa vielä kuuma pohja leivinpaperin
päälle jäähtymään.
täyte:
Vaahdota täytteen kerma. Lisää joukkoon rahka ja sekoita
tasaiseksi. Kuori mango ja kuutioi se pieneksi kuutioksi.
Nosta kääretorttulevy siten, että tummempi paistopuoli on
ylöspäin. Levitä sille kermarahkaa kauttaaltaan ja ripottele päälle
mangokuutiot. Rullaa levy rullalle pidemmältä sivulta aloittaen ja
leivinpaperia apuna hyödyntäen. Kääri valmis rulla tiukasti leivinpaperin
sisään ja kääri paperin päät rullalle. Laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi
tunniksi.
koristelu:
Vaahdota kääretortun pinnalle tuleva kerma ja vaniljasokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kermaa palettiveitsellä koko kääretortun pintaan.
Rouhi valkosuklaa pieneksi muruksi ja viimeistele sillä ja ananaskirsikoilla
torttu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti