22.12.12

Kuusi koreaksi ja suklaakonvehteja naamariin! 

Tänään meillä koristeltiin joulukuusi. Se on laatuaan ensimmäinen omassa kodissani. Aina aikaisemmin olemme ravanneet joulun pyhät sukulaisissa ja päässeet nauttimaan toisten kuusista. Nyt kun vietämme kotijoulua, tarvittiin tähän taloon jouluntunnelmaa ja mikäpä sitä luo paremmin kuin kuusi.

Koristelun lomassa temperoin suklaata ja tein ihania pieniä suupalasia, kinuskisuklaakonvehteja. Joulukonvehtien tekeminen on yllättävän helppoa ja nopeaa kunhan omistaa oikeanlaisen konvehtimuotin ja malttaa temperoida suklaan. Itselläni on silikoniset muotit, joista konvehdit on tosi helppo poistaa. Ammattilaiset eivät niitä käytä, mutta kotikokeille ne ovat ihan kelpoja. Reseptin ohessa on temperointiohjeet. Niitä kannattaa noudattaa, mikäli haluaa konvehdeistaan maualtaan ja rakenteeltaan täydellisiä. Lisäksi konvehtien poistaminen muotista helpottuu.

Kaapissani oli vain tummaa suklaata, joten tällä kertaa konvehdit valmistuivat siitä. Kinuskitäytteen tein kermasta ja fariinisokerista. Kinuskin kanssa olisi ehkä sopinut maitosuklainen kuori, mutta se jää vielä toteutettavien listalle. Nyt ihanaa, herkkujen täyteistä Joulua kaikille. Minä palaan asiaan taas pyhien jälkeen!
Kinuskisuklaakonvehdit (n.30 kpl):


200 g tummaa suklaata (voit käyttää myös esim. maitosuklaata)
1 dl kermaa
1 dl fariinisokeria

Temperoi suklaa: Lämmita suklaata vesihauteessa 48-50 asteiseksi. Jäähdytä tämän jälkeen sula suklaa 27-28 asteiseksi. Lämmitä vielä lopuksi suklaa 31-32 asteiseksi. Huomaa, että eri suklailla on erilaiset temperointilämpötilat (maitosuklaa 45, 26-27, 30. Valkosuklaa 40, 26-27, 25-29).

Kaada suklaata konvehtimuottiin ja levitä lusikalla niin, että reunat ja pohja peittyvät kauttaaltaan suklaalla. Anna kovettua.

Tee täyte. Kiehauta kerma ja fariinisokeri. Anna kiehua noin 5 min. Jäähdytä. Mikäli kinuski on jäähtymisen jälkeen liian paksua pursottamiseen, voit ohentaa sitä tilkalla kermaa. Laita kinuski pursotinpussiin ja pursota konvehtimuottiin. Älä pursota aivan piripintaan. Mikäli jäljellä oleva temperoitu suklaa on kovettunut, sulata se uudelleen ja kaada kinuskien päälle konvehtimuottiin. Anna kovettua, jonka jälkeen voit irrottaa konvehdit varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti