25.5.13

Suklaa-karamellitorttu


Serkkuni tulivat käymään. Käynnin tarkoituksena oli virallisesti opettaa minua paremmaksi valokuvaajaksi. Serkkuni mies hoiti tämän osuuden ja minä puolestani kestitsin parhaani mukaan vieraitani. Herkut tekivät kauppansa ja ehkä jokin opinjyvänen jäi myös allekirjoittaneen mieleen päivän valokuvausannista.

Tämä suklaa-karamellitorttu valikoitui ehdottomasti omaksi suosikikseni herkkupöydästä. Karamellikastikkeeksi keitetty kondensoitu maito täydensi täyteläistä suklaapäällistä. Makeaa, mutta ehdottoman hyvää.

Tässäpä reseptiä. Viikonlopun jatkoja!



Suklaa-karamellitorttu:


pohja:


3 dl vehnäjauhoa
0.8 dl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
¼ tl soodaa
120 g voita
1.2 dl sokeria
0.5 dl fariinisokeria
2 keltuaista
(paistamiseen kuivia herneitä ym.)


täyte:


180 g suklaata rouhittuna
2.5 dl kuohukermaa
2 munaa
ripaus suolaa

lisäksi purkki valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa


Pohja:
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon varovasti käännellen. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Tee taikinasta pallo ja kääri kelmuun. Anna seistä jääkaapissa vähintään tunti. Kauli kylmä taikina leivinpaperien välissä torttuvuoan kokoiseksi (huomioi myös reunat) levyksi. Laita levy leivinpapereineen jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Ota taikinalevy kylmästä ja poista toinen leivinpaperit. Kumoa taikina kunnostetun torttuvuoan päälle ja asettele taikina siististi vuokaan. Levitä puhdas leivinpaperi taikinan päälle torttuvuokaan. Kaada leivinpaperin päälle painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Herneitä tulee olla niin paljon, että ne tukevat taikinan reunojakin.

Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 20 min. Ota paino ja leivinpaperi pois ja paista vielä n. 5 min. Tarkkaile pohjaa, jottei se tummu liikaa.

Suklaaäyte:
Kuumenna täytteen kerma kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle. Anna seistä muutama minuutti, jonka jälkeen sekoita massa tasaiseksi. Lisää kaksi munaa ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.

Tortun kokoaminen:
Kaada purkillinen karamellisoitua kondensoitua maitoa torttupohjalle ja levitä tasaiseksi. Kaada karamellin päälle suklaatäyte. Paista 160 asteessa n. 20-30 minuuttia. Torttu on valmis, kun täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Se ei siis enää hylly. Tarkkaile torttua, jottei sen reunat pala. Mikäli reunat alkavat tummua liiaksi, laita tortun päälle folio ja jatka paistamista normaaliin tapaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti