29.5.13

Tequila-limekakku (gluteiiniton)


Tämän tequila-limekakun ohjeen olen saanut aikanani ystäväni polttareissa vajaa kuusi vuotta sitten. Kakku on ennen kaikkea raikas ja se saa ihanaa twistiä muutamasta lorauksesta tequilaa. Hyydykekakut ovat siitä mahtavia, että ne voi helposti muuntaa gluteiinittomiksi käyttämällä pohjaan keliaakikoille soveltuvia pikkuleipiä. Itse käytin ensimmäisen kerran gluteiinittomia kaurakeksejä tämän kakun pohjassa ja lopputulos oli mitä erinomaisin.

Kakku oli tarjolla samassa valokuvaussessioissa kuin edellisen postaukseni suklaa-karamellitorttu. Nämä kaksi kakkua täydentävät kivasti toisiaan, toisen ollessa raikas ja toisen täyteläinen ja makea. Kakut ovatkin mielestäni oiva vaihtoehto esimerkiksi puffet-pöydän tarjottaviksi. Mikäli lapsia on herkuttelemassa, voi tequilan jättää vallan mainiosti pois.

Ohessa ohje 20 cm:n kakkuun. Laitan postauksen loppuun ainemäärät 24 cm:n kakulle.

Nauttikaahan lämmöstä! Minä jatkan hyttysten metsästystä. Niitä tuntuu olevan iso armeija pesiytyneenä meidän taloon.

Teguila-limekakku (20cm:n irtopohjavuoka):


pohja:

150g gluteiinittomia kaurakeksejä esim. Semper (myös tavalliset kaurakeksit käyvät. Mikäli käytät tavallisia kaurakeksejä, saatat tarvita voita hieman enemmän tai vähemmän. Annostele voita siis vähitellen. Pohjan koostumus on oikea, kun voi sitoo keksimurut ja ne jäävät kädessä puristaessa kasaan.)
50 g voita
(1 tl jauhettua inkivääriä)

täyte:

0.75 dl tuorepuristettua limen mehua (noin 3 kpl)
3 limen kuoret raastettuna
1 prk maitorahkaa
1.5 dl sokeria
3 rkl tequilaa tai maun mukaan
2 dl kermaa
4 liivatetta

koristeluun n. 1,5 dl vispikermaa ja limen kuoriraastetta


Pohja:
Murskaa pohjan kaurakeksit pieneksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimisessa. Murskaaminen onnistuu myös muovipussissa tai keittiöpyyhkeen sisässä kaulimella mätkien. Sulata voi ja sekoita keksimurujen ja jauhetun inkivääri joukkoon. Painele pohjamuruseos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
Pese limet ja raasta niiden vihreä kuori. Varo raastamasta vaaleaa osaa. Purista raastamisen jälkeen limeistä mehut. Yhdistä rahka, sokeri, alkoholi, limen kuoriraaste ja puolet limemehusta. Liota liivatteita 5 min. kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna loput limemehusta lähes kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Lisää rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, ota se varovasti pois irtopohjavuoasta. Saatat joutua ”avaamaan” kakun reunat veitsellä viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi. Itse käytin irtopohjavuoan reunoilla piirtoheitin kalvosta leikattuja liuskoja. Näin saat varmasti siistin lopputuloksen. Koristele kakku esimerkiksi kermapursotuksilla ja limen kuoriraasteella.

HUOM! Voit tarjota kakun kanssa mansikkamelbaa. Se on todella hyvää ja sopii upeasti kakun kanssa. Itse en sitä ehtinyt tehdä. Tässä kuitenkin ohje: mansikoita, sokeria ja loraus tequilaa. Kaikkea maun mukaan ja sauvasekoittimella sekaisin.


Ainemäärät 24 cm:n kakulle:

pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita
(1 tl jauhettua inkivääriä)

täyte:
1 dl limen mehua
neljän limen kuoriraaste
3 dl sokeria
2 prk maitorahkaa
6 rkl tequilaa
6 liivatetta
3.5 dl kermaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti