17.5.13

Suklaa-toffeekuppikakut!



Kävin tässä taannoin pistäytymässä työpaikallani ja hieman fiilistelemässä  ajatusta töihinpaluusta. Työkavereita oli mukavaa nähdä ja jotenkin se härdelli työpaikallani tuntui kotoisalta. Toisaalta härdelli omassa perusarjessakin on välillä aikamoista, joten vielä meinaan hetken malttaa olla kotona. Tai no ei niinkään hetkeä, vaan kokonaisen vuoden. Ainakin töihin palaaminen vuoden kuluttua tuntunee varmasti ansaitulta ja superkivalta.

Tietenkin työkavereita pitää muistaa herkuilla ja näin bloggaajana on aina mukavaa, kun herkkuja saa tehdä muiden masuja täyttämään. Päädyin tekemään suklaa-toffeekuppikakkuja. Kuppikakuissa on kuorrutteena suosimani sveitsiläinen voikreemi suklaalla maustettuna. Osa taikinan jauhoista tuli korvattua vahvalla kaakaojauheella suklaisuuden lisäämiseksi. Lisäksi sattumina on sekä suklaahippuja että suklaatoffeekarkkeja. Sattumat voi jättää halutessaan pois ja niitä voi varioida määrättömästi. Myös kaakaojauheen määrää voi muuttaa riippuen omasta suklaaherkkyydestään. Reseptissä on mielestäni paljon kaakaojauhetta, joten jos vähentämään rupeat, muista korvata pois ottamasi kaakaojauhe tavallisilla vehnäjauhoilla. Hyvin tekivät herkut kauppaansa.

Heipparallaa ja aurinkoa!

 


Suklaa-toffeekuppikakut (n. 15 kpl):


kuppikakut:


2 munaa
1.5 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl kermaa/maitoa
2.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
1.5 tl soodaa
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaesanssia
15 suklaa-toffeekarkkia pilkottuna (käytin rainboun suklaatoffeekarkkeja)
1 dl suklaahippuja / tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna


sveitsiläinen voikreemi:


150 g valkuaista
250 g sokeria
300g suolatonta voita viileänä mutta ei kylmänä
1 tl vanilja-aromia
140 g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä


kuppikakut:
Vatkaa kuppikakkujen munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivia aineita, kermaa ja sulaa voita vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää lopuksi pilkotut suklaatoffeet ja suklaahiput. Laita kuppikakkuvuokia kuppikakkumuottiin ja annostele taikinaa noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä.


Sveitsiläinen voikreemi:
Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää viileä voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän paksua pursotettavaksi. Lisää lopuksi vaniljaesanssi ja sula, jäähtynyt suklaa.

Pursota kuppikakut ja koristele esim. suklaarouheella. Kuppikakut säilyvät hyvin jääkaapissa. Kuppikakkujen kannattaa antaa olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoamista, jotta voikreemi ehtii hieman pehmetä.

2 kommenttia:

  1. Wau, upeita!
    Pakko varmaan heti viikonloppuna kokeilla. Nämä olisivat ihania valmistujaisiin ja kihlajaisiimme!

    Kiitos ihanasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti. Lämmittää mieltä superisti. Ja tuplaonnea iloisista tapahtumista.

      Poista