16.12.14

Helppoakin helpompi ruokalahja: inkivääri-aprikoosicanttucinit!


Rakastan ruokalahjoja ja tykkään antaa niitä itsekin. Olen jo useamman vuoden ajan ratkaissut monet lahjaongelmat kääräisemällä pakettiin jouluherkkuja. Tänä vuonna päätin tehdä lahjaksi jotakin todella helppoa, mutta samalla supermaukasta. Idean nappasin suoraan ystävältäni, joka lahjoi minut viime vuonna näillä ihanilla inkivääri-aprikoosicantuccineilla (resepti alunperin Kotivinkin).

Cantuccinit ovat siitä mahtavia, että voit muunnella niistä juuri sellaisia, jotka maistuvat sinun suuhusi parhaiten. Pääasia, että pidät määrät samoina. Esimerkiksi voit vaihtaa manteleiden tilalle pistaasipähkinöitä taikka korvata aprikoosit jollakin muulla kuivahedelmällä. Inkivääri ja appelsiinin kuoriraastekaan eivät ole pakollisia. Osan jauhoista voit myös vaihtaa kaakaojauhoon, jolloin saat suklaisia cantuccineja.

Hyvää loppuviikkoa!
-Doro-


Inkivääri-aprikoosicantuccinit (n.35kpl):


3.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1.75 dl sokeria
100g kuorittuja manteleita
100g kuivattuja aprikooseja
1 appelsiinin kuoriraaste
1rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää mantelit ja pieneksi pilkotut aprikoosit. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja inkivääriraaste. Sekoita. Lisää lopuksi kaksi munaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja nosta taikinapalat leivinpaperin päälle pellille ja leivo kahdeksi puolipyöreäksi tangoksi (noin 20 x 5 cm). Paista tankoja 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Ota leivonnaiset uunista, anna hetken jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä vinottain noin reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siirrä palat leikkauspinnat ylöspäin pellille ja paista vielä uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti