9.5.15

Uskokaa tai älkää...


...tein tänään ensimmäisen kerran ikinä whoopieseja. Jotenkin minulla on jäänyt kokeilematta tämä amerikan herkku. Tänään ryhdyin tuumasta toimeen tavoitteenani tehdä suklaa-mokkawhoopiseja huomiseksi äitienpäiväksi omalle äidilleni. Pakkohan kuormasta oli yksi maistaa ja voi jösses, että olivat herkullisia. Varmasti tulen tekemään toistekin.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!
-Doro-

ps. Muistin ottaa behind the scenes kuvat tästä kuvaussessiosta. Eli ensi viikolla tulosssa behind the scenes -osio. Olkaa kuulolla.



Suklaa-mokkawhoopiet (n. 30 kpl)

whoopiekakkukannet:

115g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1.5 dl kaakaojauhetta
0.5 tl suolaa
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 rkl soodaa
1 tl vaniljajauhetta (myös vaniljasokeri käy)
2.5 dl täysmaitoa
 

mokkakreemi:

200g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria)
0.5 dl vahvaa, huoneenlämpöistä kahvia

lisäksi pieniä suklaahippuja whoopiesien koristeluun


whoopiekakkukannet:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa voi-sokerivaahtoon. Sekoita varoen.

Lusikoi taikina pyöreätyllalliseen pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle keikkoja. Jätä riittävästi leviämisvaraa. Kakkuset leviävät uunissa noin puolitoista kertaisiksi. Paista 180 asteessa n. 10 min. tai kunnes kakut ovat hammastikulla kokeiltaessa kypsiä Anna jäähtyä.

mokkakreemi ja whoopiesien kokoaminen:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokerit ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi jäähtynyt kahvi ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrutus pyöreätyllalliseen pursotinpussiin ja pursota puolien whoopiekakkusten päälle. Nosta kannet leivoksiin ja koristele reunat halutessasi pienillä suklaahipuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti