13.8.15

Mustikka-nektariinipiirakka!


Olen jälleen palannut töihin pitkän loman jälkeen ja voi jessus, että aika rientää. Aivan unohdin, että olin luvannut postailla mustikkareseptin. No onneksi on vasta torstai ja ehditte sopivasti saada tämän mustikka-nektariinipiirakan reseptin viikonlopuksi. Kenties resepti kirvoittaisi innon leipomispuuhiin;)

Piirakassa on mustikoiden lisäksi myös nektariineja. Lisäsin ne taikinan päälle hetken mielijohteesta ja kyllä on myönnettävä, että nehän sopivat mainiosti mustikoiden seuralaisiksi. Toki voit tehdä piirakan ilman nektariineja ja mikset myös ilman mustikoita. Lisää tällöin joko nektariinien tai mustikoiden määrää.

Hyvää viikonloppua!
-Doro-




Mustikka-nektariinipiirakka (20cm:n piirakka):

3 dl vehnäjauhoja/spelttijauhoja
1,5 dl sokeria/intiaanisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljajauhetta
90g voita sulatettuna
1 muna
0,5 dl maitorahkaa
n. 2 dl tuoreita mustikoita
2 nektariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se kuiviin aineisiin. Nypi seos murumaiseksi. Ota ¼ muruseoksesta sivuun. Lisää loppuun muruseokseen muna ja maitorahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (vuoan pohja on syytä päällystää leivinpaperilla). Leikkaa nektariinit viipaleiksi ja asettele viipaleet taikinan päälle. Kaada mustikat nektariinien päälle. Lisää viimeiseksi sivuun ottamasi muruseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa n. 25-30 min. tai kunnes piirakka on tikulla kokeiltaessa kypsä.

Tarjoile herkku sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai –kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti