22.8.15

mustaherukka-suklaakakku!


Jos kaikki voi mennä pieleen leipomisessa, niin tällä viikolla minulla toden totta meni kaikki mahdollinen pieleen. Ensi alkuun paistoin kakkupohjia liian pitkään. Toisin sanoen unohdin pohjat uuniin ja muistin ne vasta palaneen käryn kantautuessa nenääni.

Uudet pohjat oli helppo tehdä perään, koska resepti on maailman helpoin. Täytteen ryssin niin ikään totaalisesti yrittäessäni vatkata kuumaa kermasuklaaseosta vaahdoksi. Älynväläyksenä päätin lisätä massaan hieman kylmää kermaa nopeuttaakseni vaahtoutumista. No arvata saattaa, että reisillehän homma meni.

Uuden yrityksen jälkeen onnistuin vihdoin täyttämään ja koristelemaan kakun. Kuvausrekvisiitta oli valmiina ja kas, taustapeltin pamahti suoraan kakun päälle. Onneksi mustaviinimarjoja riitti, joten sain peitettyä pahimmat virheet. Arvatkaa vaan, miksi kakkua ei ole kuvattu ylhäältä käsin:)

Vihdoin kuvien oton jälkeen pääsin istahtamaan ja nauttimaan palan kakkua. Taivaalllisen hyvää! Otin toisenkin palan.

Nauttikaahan lämmöstä!
-Doro-




Mustaherukka-suklaakakku (20cm):

suklaakakkupohjat:

85g erittäin pehmeää voita (ei kuitenkaan sulaa)
1.4 dl piimää
2.3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0.5tl leivinjauhetta
1tl soodaa
¼ tl suolaa
1dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
2 munaa

mustaherukkahillo:

2 dl mustaviinimarjoja
1 dl vettä
1 dl hillosokeria

suklaakerma:

100g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
(1 rkl tomusokeria)

kuorrutus ja koristelu:

2 dl vispikermaa
2 dl tuoreita mustaviinimarjoja

suklaakakku:
Sekoita pehmeä voi tasaiseksi massaksi. Lisää piimä ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti sekoittaen. Voit sekoittaa taikinan esim. puukauhalla.

Kaada taikina voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin. Itse käytin kahta 20cm:n vuokaa, joista toiseen kaadoin 2/3 taikinasta ja toiseen 1/3 taikinasta.  Paista 180 asteessa noin 22-30 min. riippuen kakun koosta. Tarkkaile siis kakkuja koko paiston ajan. Ota kakut pois, kun puutikku jää taikinattomaksi kakkujen kypsyyttä kokeiltaessa. Anna jäähtyä.

mustaherukkahillo:
Mittaa hillon ainekset kattilaan. Keitä hilloa n 15min välillä sekoittaen.  Anna jäähtyä.

suklaakerma:
Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi ja laita kuumuutta kestävään kulhoon. Lämmitä kuohukerma kattilassa kiehuvaksi.  Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Kun massa on huoneenlämpöistä, siirrä se jääkaappiin kylmenemään.

Vaahdota viileä suklaakerma vaahdoksi. Varo ylivatkaamasta.

kakun kokoaminen, koristelu ja kuorruttaminen:
Leikkaa paksumpi kakkupohja kahteen osaan. Levitä ensimmäiselle kakkupohjalle puolet mustaviinimarjahillosta. Lusikoi vaahdotettua suklaakermaa päälle. Nosta toinen pohja päälle ja toista edellinen käsittely. Nosta viimeinen pohja päälle. 

Vaahdota kuorrutuksen kerma ja lusikoi se kakun pinnalle. Ripottele kerman päälle mustaviinimarjoja. Kakku säilyy jääkaapissa. Nosta kakku huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

  1. Aina kaikki ei todellakaan mene niin kuin pitäisi, jokainen on varmasti kokenut sen ;D
    Tosi kaunis kakku, taatusti ihanaa. Mustaherukka sopii niin hyvin suklaan kaveriksi!

    VastaaPoista
  2. Ja hulluinta epäonnipäivissä on juurikin se, että kaikki mokat kasaantuvat samaan päivään. No onnistunut lopputulos palkitsee sitten kahta komeammin.

    VastaaPoista