11.11.15

Superherkullinen suklaa-quinoakakku avocado-suklaakuorrutuksella!


Minulle quinoa on tuttu lähinnä ruoanlaitosta. Leivontaan en ole sitä aikaisemmin osannut yhdistää. Olen kuitenkin huomannut useammissa ulkomaalaisissa ja muutamissa suomalaisissakin blogeissa quinoa-suklaakakkujen ohjeita. Oman reseptini muodostin näiden innoittamana.

Kakku tosiaan sisältää jauhojen sijaan keitettyä quinoaa. Kaakaojauhetta on reilusti ja siitä kakku saakin täyteläisen makunsa. Kuorrutuksessa on puolestaan avocadoa, joka saa kuorrutteen todella samettiseksi ja täyteläiseksi. Ja voin taata, ettet maista avocadoa vaan herkullisen suklaisen kuorrutteen.

Kysymys kuuluukin voiko herkutella terveellisemmin mausta tinkimättä. Tämä kakku osoittaa, että voi. Lisäbonusta on se, että tämä kakku on myös gluteiiniton ja halutessasi myös vegaaninen. Vegaaniseksi tämä muuntuu vaihtamalla voi paistamisen kestävään kasvirasvalevitteeseen.

Nythän alkaa jo olla pikkujouluaika. Olisikohan ensi postauksessa jo luvallista fiilistellä joulujutuilla?

-Doro-




Suklaa-quinoakakku (24 cm):

kakku:

5 dl keitettyä quinoaa (n. 1.25 dl kuivaa quinoaa)
0.75 dl makeuttamatonta mantelimaitoa (myös tavallinen maito käy)
4 munaa
120g voita
0.6 dl kookosöljyä
2.5 dl kookossokeria
2.5 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
½ tl sodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljajauhetta

kuorrutus:

2 pientä avokadoa
1 dl vaahterasiirappia
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 tl kookosöljyä
ripaus suolaa
koristeeksi esim. manteleita ja cashew-pähkinöitä


kakku:
Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Mittaa tehosekoittimeen munat ja mantelimaito. Surauta tasaiseksi. Lisää jäähtynyt quinoa, sulatetut ja jäähdytetyt voi ja kookosöljy. Blendaa tasaiseksi massaksi.  Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa keskenään. Kaada quinoa-munamassa kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kunnostettuun irtopohjavuokaan (leivinpaperi pohjalla + voitelu ja kaakaojauheella jauhotus). Paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 35 minuuttia. Kakun tulee olla juuri ja juuri kypsää. Anna jäähtyä.

kuorrutus ja koristelu:
Sulata kookosöljy juoksevaksi. Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja surauta esim. sauvasekoittimella täysin tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele rouhituilla manteleilla ja cashew-pähkinöillä.


6 kommenttia:

  1. Tätä ohjetta oon bongaillut myös jo muissa blogeissa. Näyttää herkulta! Kokeilulistalla. =)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi24.11.15

    Hei! Kuulostaa herkulta, mutta mitens tuon munan voisi vegaani korvata?

    T. Leipuri H.Moilanen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, johan on kysymys, joka ei olekaan ihan helppo...
      En ole testannut ilman munia. Lähtisin suosiolla kokeilemaan kananmunankorvikkeellaa, jota pitäisi löytyä ekokaupoista. Munaa on sen verran paljon, etten hedelmäsoseella tai maissitärkkelyksellä uskaltaisi koklata. Eipä minusta hirveasti apua ollut:)

      Poista
  3. Anonyymi13.4.16

    moikka! todella ihanan kuuloinen kakku ja ajattelin tehdä, mutta onko pakko olla kookossokeria vai käykö tavallinen? :) ja pystyykö myös vaahterasiirapin korvata tavallisella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moiks. Varmasti voit korvata kookossokerin tavallisella. Funtsin,että fariinisokeri saattaisi olla makumaailmaltaan lähempänä kookossokeria. Mutta,jos kaapissa on vain tavallista sokeria,niin testaa sillä ihmeessä.
      Vaahterasiirapissa on myös ihan oma makumaailmansa,mutta eipä rakenne varmasti kärsi tavallisesta siirapistakaa.
      Testaa siis ja jos vaan jaksat,niin kerro sit miltä maistui.

      Poista
    2. Anonyymi5.5.16

      Nyt vasta sain aikaiseks leipoa ja aivan älyttömän hyvä kakku kiitos ohjeesta :)Laitoin tavallista siirappia ja fariinisokeria ja hyvin onnistui.

      Poista