2.4.16

Mintchocolate -leivokset! Minttusuklaaleivokset!


Ihana keväinen päivä, vai mitä. Ulkona tekee mieli puuhastella ja mikä onkaan ihanampaa kuin keittää minttukaakaot ja istahtaa aurinkoon nautiskelemaan.

Tällä kertaa minun minttukaakaoni on leivoksen muodossa. Ja eipä nämä mitään huonoja kaakaoita ollutkaan, vaan aivan ihania herkkuja.

Nyt takaisin auringosta nauttimaan.
Hyvää viikonlopun jatkoa!

-Doro-



Minttusuklaaleivokset (10 lieriöleivosta tai yksi 20 cm:n kakku):


pohjat:

130g Digestivekeksejä tai mitä tahansa muita herkkukeksejä
45g voita

täyte:

4 dl vispikermaa
2 liivatetta
2 munaa
300g tummaa suklaata (55% kaakaota)
n. 0.3 dl maitoa
(n. 4 rkl minttuviinaa)

koristelu:

kaakaojauhetta
n. 2dl vispikermaa
(vaniljakreemijauhetta)
5 vohvelirullaa


pohjat:
Murskaa pohjan keksit pieneksi muruksi joko tehosekoittimessa tai käsin esim. perunanuijaa apuna käyttäen. Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Mikäli teet lieriöleivoksia, käytä joko niitä varten tarkoitettuja rengasmuotteja ja niiden sisällä leivontakalvoa tai tee rengasmuotit itse kalvosta. Minä leikkasin kalvosta suikaleita, jotka muotoilin lieriöiksi ja teippasin kiinni. Tämän jälkeen nostin lieriöt tasaisen lautasen päälle ja jaoin keksimurun lieriöihin. Tasoita muru varoen jokaisin lieriön pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut nosta kulho vesihauteesta ja riko joukkoon munat. Sekoita voimakkaasti käsin vispilällä. Seos muuttuu aika kovaksi, mutta jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.

Mittaa maito kattilaan ja kuumenna se. Purista liivatteista vedet ja sekoita ne maidon joukkoon. Liivatteet sulavat täysin. Kaada lämmin maito-liivateseos suklaan joukkoon ja sekoita vispilällä voimakkaasti. Nyt seos hieman pehmenee.

Lisää suklaaseokseen noin viidesosa kermasta ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen suklaa-kermaseos ja minttuviina lopun kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi käsivispilällä. Kaada täyte pohjien päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

koristelu:
Kun leivokset ovat hyytyneet ota ne jääkaapista. Siivilöi kunkin leivoksen päälle kerros kaakaojauhetta. Poista tämän jälkeen rengasmuotit ja/tai kalvot leivosten ympäriltä.

Vaahdota kerma ja muutama ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta. Jauheen käyttö ei ole pakollista. Se tekee vaahdosta kestävämpää ja paksumpaa. Pursota kunkin leivoksen päälle ruusuke ja koristele vielä halutessasi vohvelirullilla.


4 kommenttia:

  1. Upeita kakkuja ja aivan suunnattoman upeat kuvat! Näissä on mielettömän dramaattinen valaistus, wau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Itsekin oon tyytyväinen kuviin. Tosin kuvauksen aikana musta levy kaatui leivosten päälle ja sotki kermapursotukset. Sain onneksi korjattua eikä kuvasta huomaa mitään.

      Poista
  2. Huikeat kuvat tosiaan, taas kerran :) Ja tuskin nuo leivoksetkaan pöllömpiä ovat...nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Leivokset eivät tosiaan vanhentuneet pitkään jääkaapissa.

      Poista