30.7.16

Terveellinen överipirtelö!


Nyt on supertrendikästä tehdä pirtelöitä, jotka ovat ylitsepursuavia ja lähes mahdottomia nautittavia. Pirtelöt ovat kerrassaan houkuttelevia, mutta myös kaloripommeja. Herkkubloggaajana en varsinaisesti kavahda kaloreita. Toisinaan on kuitenkin kiva tehdä jotakin, jota voi ihan oikeasti nauttia hyvällä ja terveellisellä omallatunnolla.

Oma överipirtelöreseptini tai ennemminkin överismoothieni on tervellisyyden ruumiillistuma. Vai miltä kuulostaa kombo banaanista, mustikoista, mustaherukoisya, cashewpähkinöistä ja mantelijuomasta. Päällä komeilee kookoskermakuorrutus mantelirouheella. Viimeisenä silauksena on raakasuklaakastike. Nam, nam ja vielä kerran nam. Ja vaikka tämä on terveellistä, ei tämä varmastikaan häviä herkullisuudessaan ihan oikeille pirtelöille.

-Doro-



Terveellinen överipirtelö (2 annosta):

1 dl cashewpähkinöitä
5 dl mantelijuomaa
2 banaania
1,5 dl marjoja (itse käytin mustikoita ja mustaviinimarjoja)
(hunajaa)

3 dl kookoskermaa
1 tl hunajaa

1 rkl sulaa kookosöljyä
1 rkl vaahterasiirappia / agavesiirappia / hunajaa
1,5 rkl raakakaakaojauhetta

2 rkl mantelirouhetta

Liota Cashew-pähkinöitä mantelijuomassa puolisen tuntia. Blendaa seos tasaiseksi. Lisää banaanit ja mustikat. Blendaa tasaiseksi. Tarkista maku. Voit lisätä halutessasi hunajaa, mikäli seos ei ole riittävän makeaa. Kaada seos tarjoilulaseihin.

Vaahdota jääkaappikylmä kookoskerma (käytä vain kiinteää osaa kermasta) ja hunaja vaahdoksi. Vaahdotus kestää tovin, mutta lopputulemana on ihana kermavaahtoa muistuttava vaahto. Ole kärsivällinen. Muista, että kookoskerman tulee olla täysin kylmää.

Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota "pirtelöiden" päälle kunnon keot kookoskermaa.

Sulata kookosöljy vesihauteessa yhdessä vaahterasiirapin kanssa. Lisää raakakaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Valuta lusikalla raakasuklaakastiketta kookoskerman päälle. Viimeistele pirtelöt mantelirouheella. Tarjoile!

2 kommenttia: