5.2.17

Sielulle hyvää...kaura-suklaaraakapalat


Minä todellakin alan päästä raakaleivonnassa vauhtiin. Erityisesti pidän raakaleivonnan helppoudesta. Harvoin leivonnassa pärjäät yhdellä kulholla ja lusikalla. Nämä kauraiset raakasuklaapalat valmistuivat alle 15 minuutissa ja tiskiä syntyi vain yksi kulho, dl-mitta ja lusikka.

Toinen raakaleivonnan ehdoton etu on, että leivonnaisia voi nauttia hyvällä omallatunnolla. Itseasiassa yleensä raakaleivonnaiset sisältävät vain kaikkea keholle todella terveellistä, joten näitä syödessä voi ajatella hoitavansa itseään. No toki kohtuus pitää näidenkin herkkujen kanssa pitää mielessä.

Minulla on takana huippukiva viikonloppu tyttökavereideni seurassa. Nyt sitä taas jaksaa henkisen ravinnon turvin porskuttaa helmikuuta etiäpäin.

-Doro-

Kaura-suklaaraakapalat (n. 6 isoa):

kaurapohja:

2,3 dl kaurahiutaleita
2 rkl vaahterasiirappia
0,4 dl juoksevaa kookosöljyä
0,4 dl mantelitahnaa

suklaatäyte:

1,2 dl raakakaakaojauhetta
1 dl vaahterasiirappia
½ dl mantelitahnaa
1 dl juoksevaa kookosöljyä


kaurapohja:
Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla ja painele pohjamassa vuokaan tiiviisti. Nosta jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

suklaatäyte:
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada massa pohjan päälle ja levitä se siihen tasaisesti. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi. Itse tein levystä kuusi suorakaiteen mallista palaa. Yksi pala on varsin iso ja tuhti syötävä, joten voi olla järkevää pilkkoa palat vielä pienemmiksi suupaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti