16.3.17

Ei valkoista jauhoa tai sokeria = ihanat kaura-mantelilastut!


Kauralastut ovat todellinen retroherkku. Pitkiin, pitkiin aikoihin en ole kauralastuja syönyt, joten nyt oli sopiva hetki tarttua retroreseptiin ja muokata se tähän päivään sopivaksi terveelliseksi herkuksi.

Näissä lastuissa ei ole valkoisia jauhoja taikka sokeria. Makeuden tuo kookossokeri ja vaahterasiirappi. Jauhoina olen käyttänyt ravintorikkaita spelttijauhoja. Ihania herkkuja!

-Doro-




Kaura-mantelilastut (n.30kpl):

2 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl kookossokeria
2 ½ dl spelttijauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 dl mantelilastuja
200g voita
1 dl vaahterasiirappia
1 dl kaurakermaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se siirapin ja kaurakerman kanssa kuivien aineiden joukkoon Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikinaa noin ruokalusikallinen pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi väliä kekojen väliin. Lastut leviävät paljon uunissa. Yhdelle pellille mahtuu noin 9 lastua.

Paista lastuja 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 8 minuuttia. Lastut ovat valmiit, kun ne ovat saaneet kauniisti väriä reunoihinsa. Paista lastuja riittävän kauan, jotta niistä ei tule löröjä. Jäähdytä lastut pellin päällä.

Kaura-mantelilastut voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi jäisestä banaanista tehdyn "jäätelön" seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti