21.7.15

Mansikka-ruusuvesi -kuppikakut!


Meidän pihan ruusupensaat ovat täydessä kukassa, joten nyt oli juuri oikea hetki tehdä ruusuvettä, joka on hienostunut leivonnaisten maustaja. Ruusuveden tekeminen on todella helppoa. Ohjeen löydät kuppikakkuohjeen alta. Ruusuvettä käyttäessä täytyy vain muistaa maltillinen annostelu. Se nimittäin liiaksi lisättynä voi aiheuttaa ikävän parfyymimäisen ja pistävän maun. Kannattaakin maistella taikinoita ja kuorrutteita pitkin matkaa ja lisäillä/vähentää reseptin mukaista määrää.

Mikäli et jaksa lähteä ruusuveden keittoon, toimivat nämä kuppikakut erinomaisesti myös ilman sitä. Mikä olisikaan parempaa tarjottavaa kuin tuoremansikoita tehdyt kuppikakut.

Kivaa viikon jatkoa!
-Doro-




Mansikka-ruusuvesi –kuppikakut (n. 15kpl):

kakkuset:

2 munaa
1,5 dl sokeria
50g voita sulatettuna
0.75 dl kermaa/täysmaitoa
3 rkl ruusuvettä (ks. ohje alla) tai maun mukaan
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanijajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
2 dl tuoreita mansikoita pilkottuna

kerma-ruusuvesikuorrutus:

4 dl vispikermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
n. 4 rkl ruusuvettä (ks ohje alla) tai maun mukaan
lisäksi tuoreita mansikoita tai ruusun terälehtiä koristeluun


kakkuset:
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivia aineita vuorotellen nesteiden kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi jauhoja ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi mansikat. HUOM! Mikäli teet kuppikakut ilman ruusuvettä, korvaa sen määrä kermalla/maidolla.

Nostele taikinaa paperisiin muffinivuokiin (2/3 tilavuudesta), jotka olet laittanut muffinipelille. Paista kakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15 min. tai kunnes kakut ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä. Anna jäähtyä.

kerma-ruusuvesikuorrutus:
Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhetta varovasti ripsotellen joukkoon. Lisää myös ruusuvesi ja tarkista maku. Vaahdota kerma riittävän jämäkäksi, mutta varo ylivatkaamasta. 
HUOM! Voit tehdä kuorrutuksen myös ilman vaniljakreemijauhetta. Tällöin ole kuitenkin tarkkana ruusuvettä lisätessäsi, jottei kuorrutuksesta tule liian löysää. Vaniljakreemijauhe nimittäin tukevoittaa kuorrutusta ja helpottaa pursottamista.
Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla.

ruusuvesi:

muutama dl ruusun terälehtiä
saman verran vettä

Mittaa vesi ja terälehdet kattilaan. Keitä lehtiä n. 15 kannella peitettynä. Anna veden jäähtyä tekeytyä kattilassa yön yli. Siivilöi ruusuvesi lasipurkkiin ja säilö jääkaappiin. Ruusuvesi kestää muutaman viikon jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti