15.7.15

Mansikkapopsit!


Viileä kesä ei toden totta ollut omalla toivomuslistallani. Jos kuitenkin jotain hyvää tästä säätilasta haluaa löytää, niin ehdottomasti sen, että kasvimaan kasvatit tykkäävät. Esimerkiksi mansikat ovat saaneet kypsyä rauhassa ja voi jösses, että ne ovat hyviä. Tällä viikolla kävin poimimassa läheiseltä mansikkatilalta luomu-mansikoita talven varalle. Söin varmaan poimiessani saman määrän kuin mitä koriin kertyi. Niin hyviä ne olivat.

Yksinkertaista ja hyvää tarjottavaa ovat mansikat sellaisenaan. Jos kuitenkin haluaa hieman kikkailla, niin marjat kannattaa kastaa sulaan valkosuklaaseen. Tämä makupari tunnetusti rakastaa toisiaan. Valkosuklaassa pyörittelyn jälkeen, päätin vielä pistää mansikat tikun päähän. Ainkin tällä tavalla tarjoiltuna oma poikani oli täpinöissään.

Helppoa ja niin hyvää.
Hyvää viikon jatkoa!
-Doro-Valkosuklaaseen dipatut mansikat:

n. 100g valkosuklaata
n. 1/2 l mansikoita
strösseleitä koristeluun

Sulata suklaa vesihauteessa. Ota mansikka haarukan päähän ja kasta kauttaaltaan valkosuklaaseen. Työnnä tikku mansikkaan varovasti haarukan viereen. Poista haarukka ja tökkää tikku mansikkoineen mukiin, jonka olet täyttänyt sokerilla. Sokeri auttaa pitämään tikun paikallaan ja vakosuklaa saa kuivua rauhassa. Ripottele päälle strösseleitä koristeeksi.

HUOM! Cake pops -tikkua ym. ei saa kiinnitettyä mansikkaan sulalla suklaalla, kuten sen saa tavallisia cakepopseja tehdessä. Tällöin mansikka saattaa heilua ja lähteä irti tikusta, mikäli se käännetään ympäri tai sitä paljon heilutellaan.

2 kommenttia:

  1. Ihana idea! Cakepopsit ja mansikat ovat molemmat suosikkejani! Varmasti testaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kaiken lisäksi tosi helppoja. Ei muuta ku testaamaan!

      Poista