8.7.15

Superhelpot jäätelökakut!


Viikonloppuna saimme vihdoin nauttia kesästä ja heti alkoi tehdä mieli jätskiä. Päätin kokeilla uutta silikonista vuokaani näihin pieniin jäätelökakkuihin. Koska olin super laiskalla tuulella, ostin kaikki tykötarpeet valmiina kaupasta. Ensin vuorasin muotit sulalla suklaalla. Tämän jälkeen täytteeksi päätyivät vanhanajan vanilja, suolapähkinät ja kinuskikastike. Ihan järjettömän hyvää ja samalla aika kivaa vierastarjottavaa.

Kakkujen sijaan voit toki tehdä myös yhden suuren jäätelökakun. Luulisi, että ainemäärät täsmäävät myös siihen.

Helteitä odotellessa:)
-Doro-


Helpot jäätelökakut (6 kpl):

150g tummaa suklaata
n. 2 l vanhanajan vaniljajäätelöä
n. 2 dl suolapähkinöitä karkeaksi rouhittuna
2 dl kinuskikastiketta (kaupan valmis soossi käy)

Sulata suklaa vesihauteessa. Sivele suklaata silikonimuotteihin kauttaaltaan. Laita pakastimeen jähmettymään. Toista käsittely. Suklaakerroksen tulisi olla täysin yhtenäinen.

Anna valiljajäätelön pehmetä suuressa kulhossa. Sekoittele jäätelöä aina välillä, jotta se sulaa tasaisesti.

Jäätelön pehmetessä voit jo aloittaa silikonimuottien täyttämisen. Kaada kinuskikastiketta vuokien pohjalle suklaan päälle. Ripottele pähkinämuruja päälle. Kun jäätelö on tarpeeksi pehmyttä helppoa lusikointia ajatellen, lusikoi sitä kinuskin ja suolapähkinöiden päälle. Täytä vuoista noin kolmannes, jonka jälkeen lisää taas kinuskikastiketta ja pähkinöitä. Lusikoi loput jäätelöt päälle ja tasoita kunkin muotin pinta aivan tasaiseksi. Laita jäätelökakut pakastimeen jäätymään.

Ota jäätelökakut huoneenlämpöön noin 15 minuttia ennen tarjoamista, jotta jäätelö ehtii hieman pehmetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti